Poveste terifiantă la Iaşi: soţul şi-a găsit soţia şi fiica fără suflare, în cadă. De ce a fost condamnat pentru moartea nevestei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia nu a mai putut fi salvată de medici, înspă fiica a supravieţuit FOTO Arhivă
Femeia nu a mai putut fi salvată de medici, înspă fiica a supravieţuit FOTO Arhivă

Un bărbat de 44 de ani din Iaşi a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare după ce a fost găsit vinovat de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. El a fost considerat de judecători responsabil de moartea soţiei sale şi de rănirea fiice sale. Decizia este definitivă.

Maricel M. a fost judecat pentru o faptă comisă în aprilie 2014, când soţia sa a murit intoxicată cu monoxid de carbon, iar fiica sa, în vârstă atunci de 3 ani, a fost salvată in extremis. Condamnarea bărbatului vine după ce, în primă instanţă, Judecătoria Paşcani l-a achitat pe bărbat.

Potrivit motivării primei instanţe, Maricel M. s-a căsătorit în 2012. El locuia alături de soţie şi fetiţă în aceeaşi curte cu părinţii bărbatului. În 2012, bărbatul a cumpărat un încălzitor de apă marca Ferrolli, pe care un coleg de serviciu l-a montat în baie. Pe 7 noiembrie 2012, o echipă de la E.ON Gaz a venit în control şi, pentru că încălzitorul nu avea autorizaţie de funcţionare, l-a închis şi sigilat.

„După puţine zile de la sistarea funcţionării aparatului, deşi toţi membrii familiei inclusiv părinţii inculpatului au luat la cunoştinţă despre neregulile constatate, întrucât soţia inculpatului s-a plâns că are nevoie de apă caldă pentru gospodărie şi igiena personală, respectiv a fetei lor, cu acordul ambilor soţi, colegul de serviciu al inculpatului (n.r. care a murit între timp), care le-a dat asigurări acestora că nu se poate întâmpla nimic, a repus în funcţiune aparatul de încălzit apă“, se arată în motivarea primei instanţe.

De la acel moment, timp de un an şi jumătate, atât familia lui Maricel M., cât şi părinţii săi au folosit zilnic acel aparat de încălzit apă, fără a sesiza vreo neregulă la el.

„Mama victimei decedate a precizat că a văzut-o aproape zilnic pe fiica sa făcând baie împreună cu nepoata în baia în care a avut loc incidentul şi că aceasta folosea foarte des instalaţia de încălzire a apei“, se mai arată în motivarea citată.

De ce a fost achitat

Pe 14 aprilie 2014, după ce s-a întors de la serviciu, bărbatul şi-a găsit soţia şi fiica inconştiente în cadă. Femeia era acoperită complet de apă. Bărbatul a sunat la 112 şi a dus-o personal pe copilă la spitalul din Paşcani. Ea a supravieţuit, însă mama sa nu a putut fi salvată, în ciuda manevrelor de resuscitare. Adulta a murit din cauza intoxicării cu monoxid de carbon, respectiv din cauza înecului. Judecătorii primei instanţe au precizat că doar intervenţia rapidă a bărbatului a salvat-o pe copilă, care doar a inhalat monoxid de carbon, fără a se îneca.

Judecătorii din Paşcani care l-au achitat pe M. au precizat că nu doar acesta a fost vinovat de situaţia creată, mai ales că femeia ştia despre problema aparatului de încălzit încă din momentul în care acesta a fost montat.

„Soţia inculpatului era o persoană majoră, cu discernământ, responsabilă cu privire la toate acţiunile pe care decidea să le întreprindă, inculpatului neputându-i-se imputa nicio acţiune prin care soţia sa, persoană responsabilă, a acceptat să îşi asume anumite riscuri“, a considerat judecătorul care a pronunţat achitarea.

Decizia de condamnare, care a rămas definitivă, nu a fost încă motivată. 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite