Poliţist implicat în accident şi „alergic“ la etilotest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Când a fost tras pe dreapta de colegi, Croitoru duhnea a băutură
Când a fost tras pe dreapta de colegi, Croitoru duhnea a băutură

Un poliţist aflat în concediu medical s-a tratat cu băutură, apoi a urcat la volan. Agentul şef adjunct Adrian Croitoru (37 de ani), din cadrul Secţiei III de Poliţie, a uitat că trebuie să respecte legea şi în timpul liber.

 Aseară, în zona Podului de Piatră, el a acroşat cu maşina personală un alt autoturism, după care şi-a continuat drumul liniştit. Şoferul maşinii accidentate a sunat la 112 şi a povestit incidentul. Rapid, autoturismul lui Croitoru a fost dat în consemn şi a fost oprit de un echipaj de poliţie din zona Tătăraşi.

În faţa colegilor, Croitoru a refuzat să sufle în etilotest. După câteva parlamentări, el a fost de acord să meargă la spital pentru a i se recolta probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. El a fost condus la Spitalul „Sfântul Spiridon”, unde a dat două probe de sânge. „S-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice şi aşteptăm rezultatul la probele de sânge“, ne-a declarat Virginia Pralea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Riscă să-şi piardă postul

În cazul în care alcoolemia va fi până în 0,8 g/l alcool pur în sânge, poliţistul se va alege cu contravenţie, iar dacă se va dovedi că a băut mai mult, pe numele lui Croitoru se va întocmi un dosar penal. „El este în cercetări prealabile, iar măsurile se vor lua în funcţie de gravitatea faptei“, a mai precizat Virginia Pralea. La nivel de Inspectorat s-a declanşat o anchetă pentru a se stabili condiţiile în care s-a produs accidentul şi gradul de vinovăţie al poliţistului. Sancţiunile disciplinare pot merge până la demiterea acestuia din funcţie. Adrian Croitoru se află în concediu medical de o lună şi jumătate şi până acum nu a mai avut abateri disciplinare la serviciu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite