Moldova stadioanelor comuniste şi părăsite. Primarul Iaşului: „Stăm cu ochii aţintiţi către sacul fără fund al Guvernului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Infrastructura sportivă din regiunea Moldovei lasă de dorit iar acest lucru se observă foarte uşor şi în Iaşi. La nivel de proiecte însă, capitala Moldovei stă destul de bine, lipsind doar banii.

Stadioane Moldova SURSĂ FOTO gsp.ro şi wikipedia.org
Stadioane Moldova SURSĂ FOTO gsp.ro şi wikipedia.org

Acest lucru a fost constatat şi de Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, care este conştient de necesitatea unui stadion şi a unei săli polivalente.

Proiectul este gata, lipsesc banii

În regiunea de nord-est a României, infrastructura sportivă este cu siguranţă cel puţin deficitară. Oraşe importante, precum Iaşi, Bacău, Botoşani, Galați sau Suceava găzduiesc echipele de fotbal pe arene învechite, care nu pot fi omologate pentru cupele europene sau pentru alte competiţii importante. 

În Iaşi, mii de oameni au scandat, la finalul meciului dintre Politehnica Iaşi şi Dinamo, că doresc un nou stadion. Pentru locuitorii regiunii de nord-est, acest lucru este cu atât mai împortat cu cât, din sezonul viitor, Moldova va da nu mai puţin de trei echipe în primul eşalon al fotbalului românesc: Politehnica Iaşi, FC Botoşani şi Oţelul Galaţi.

,,Sunt de acord cu suporterii care doresc stadion nou şi e normal acest lucru. Regiunea de nord-est nu are stadioane. În Suceava, Bacău, Vaslui sau Botoşani găsim stadioane vechi, stadioane între blocuri. Este adevărat, infrastructura sportivă este deficitară în această zonă a ţării. Pentru Iaşi, noua Sala Polivalentă şi un stadion sunt extrem de importante. Când vorbim de stadion, trebuie să identificăm o soluţie, să găsim un angajament. În momentul de faţă este vorba despre o investiţie foarte mare, greu de suportat de municipiul Iaşi, deoarece suntem implicaţi în foarte multe proiecte", a precizat Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.

Primăria speră într-o finanţare din partea Guvernului

Conform informaţiilor oferite de către municipalitate, proiectul stadionului există şi este realizabil, lipsind doar finanţarea. Astfel, conducerea oraşului speră că Guvernul îşi va îndrepta atenţia spre nevoile ieşenilor şi că va putea să construiască, curând, mult râvnitul stadion.

,,În acest moment, toţi ochii se uită aţintiţi spre sacul fără fund al Guvernului. La Iaşi există proiectul, avem inclusiv proiectul tehnic cu detalii de execuţie, amplasamentul stadionului fiind gândit lângă viitoarea Sală Polivalentă şi Spitalul Regional de Urgenţă. Totodată, avem şi PUZ dar nu putem elibera autorizaţie de construire, ar fi inutil, pentru că nu avem soluţie de finanţare. Este vorba despre un stadion cu o capacitate rezonabilă, de aproximativ 20.000 de locuri", a adăugat primarul municipiului Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite