Medicul din Iaşi acuzat că i-a ars penisul unui bebeluş a scăpat de judecată. Dosarul a fost ţinut de oamenii legii până când faptele s-au prescris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Savu a scăpat de acuzaţiile penale ce îi erau imputate, după ce ar fi ars penisul unui bebeluş în timpul unei proceduri medicale FOTO Ziarul de Iaşi
Bogdan Savu a scăpat de acuzaţiile penale ce îi erau imputate, după ce ar fi ars penisul unui bebeluş în timpul unei proceduri medicale FOTO Ziarul de Iaşi

Judecătorii ieşeni au stabilit că acuzaţiile penale aduse unui medic acuzat că ar fi ars, din greşeală, penisul unui bebeluş s-au prescris. Magistraţii au dispus, astfel, încetarea procesului penal în cazul doctorului Bogdan Savu, de la Spitalul de Copii din Iaşi, deferit justiţiei în urmă cu câteva luni, pentru neglijenţă în serviciu.

Fapta imputată medicului ar fi avut loc în 2008, însă a fost reclamată cu întârziere de familia victimei, care a sesizat Parchetul abia în 2013. La rândul lor, procurorii au avut nevoie de trei ani pentru a trimite dosarul în instanţă. Chiar dacă fapta s-a prescris, judecătorii ieşeni vor continua procesul pentru a putea soluţiona dosarul pe latură civilă.

Potrivit rechizitoriului, mama bebeluşului, Mihaela C.M., a mers cu copilul ei de 27 de săptămâni, în noiembrie 2008, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Copilul a fost diagnosticat cu fimoză congenitală, medicii ieşeni recomandând familiei o intervenţie chirurgicală ce urma să fie realizată prin electrocauterizare. În timpul intervenţiei, al cărei scop era practic circumcizia băieţelului, electrocauterul a provocat arsuri de gradul I şi II în partea dorsală a penisului bebeluşului.

În baza expertizelor realizate în timpul anchetei, procurorii ieşeni au concluzionat: „În concret, culpa inculpatului constă în neadaptarea corespunzătoare a intensităţii curentului de coagulare/tăiere a electrocauterului marca Gimmi Alphatom 400, în sensul că aceasta a fost excesivă, cu consecinţa producerii unei plăgi arse de gradul I-II la nivelul feţei dorsale a penisului, fiind afectate aspectul şi funcţionalitatea acestuia”, au precizat procurorii.

Aceştia au invocat faptul că, potrivit fişei postului medicului Savu, acesta „răspunde de buna utilizare a apraturii medicale” şi avea obligaţia să se asigure că aparatul folosit funcţionează la parametri normali, înainte de a începe procedura. La Parchet, medicul Savu a spus că este nevinovat de fapta care îi este imputată. „Declarativ, inculpatul nu se considere vinovat de complicaţiile survenite în urma intervenţiei chirirgicale întrucât a respectat întrutotul tehnica şi protocolul operator specific respectivei proceduri medicale”, se mai arata în rechizitoriu.

În timpul cercetărilor, însă, procurorii spun că au primit o adresă de la Spitalul de Copii în care se precizează că aparatul folosit de medicul Savu nu era defect dar şi că acesta a fost folosit, ulterior, şi la alte intervenţii chirurgicale.

Citeşte şi:

Bărbatul căruia doctorul Ciomu i-a secţionat penisul are viaţă sexuală, spun specialiştii

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite