Iaşi: Au încercat Prutul cu degetul dar s-au ales cu dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii au trecut înot râul Prut (Foto Arhivă)
Tinerii au trecut înot râul Prut (Foto Arhivă)

Patru cetăţeni afgani vor fi cercetaţi pentru trecerea ilegală a frontierei după ce au trecut înot râul Prut, cu speranţa că vor ajunge în spaţiul Schengen.

Cei patru bărbaţi au fost identificaţi de poliţiştii de frontieră în zona Bosia, la aproximativ 200 de metri de râul Prut, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune. „S-a realizat un dispozitiv format din două patrule care executau misiuni în zonă, pentru interceptare, fiind reţinute  patru persoane, la aproximativ 200 de metri faţă de râul Prut", a precizat Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Citeşte şi: Iaşi: Contrabandă masivă cu ţigări de peste Prut (VIDEO)

În urma verificărilor, oamenii legii au constatat că cetăţenii afgani nu aveau documente asupra lor, iar în bagaje aveau haine umede. Împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, poliţiştii de frontieră ieşeni au stabilit că cele patru persoane au vârste cuprinse între 22 si 48 de ani şi că intenţionau să ajungă în ţări din spaţiul Schengen.

„S-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, fiind  prezentate Parchetului de pe lângă Judecatoria Iaşi, pentru dispunerea măsurilor legale", a mai precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite