Gerul face victime: zilnic, un ieşean ajunge la Urgenţe cu degerături

0
0

Medicii spun că de când vremea s-a răcit în fiecare zi au de tratat câte o persoane că degetele de mâini sau picioare degerate. În jumătate din cazuri a fost nevoie de operaţie sau chiar amputaţie.

Temperaturile extrem de scăzute de afară îi aduce pe ieşeni pe patul de spital cu degerături. Medicii spun că în fiecare zi au de tratat câte o persoană, victimă a gerului.

Pacienţii provin în mod egal din mediul urban şi rural. Alarmant este că în jumătate din cazuri tratamentul a fost insuficient, fiind nevoie de intervenţie chiurgicală.

Ieşeni mutilaţi de frig: le-au fost amputate degetele degerate

Frigul face victime la Iaşi. Bătrânii ajung la spital îngheţaţi de frig

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, fără adăpost sau care trăiesc doar din ajutorul social. Am avut de tratat şi doi vârstnici. În 50% din cazuri a fost nevoie de intervenţia chirurgilor reconstructivi", spune doctorul Tudor Ciuhodaru, medic de urgenţă la Centrul de Traumă şi Toxicologie „Sfântul Ioan" Iaşi.

21 de copii din judeţul Iaşi îngheţau de frig în case. Au fost duşi în centrele de plasament UPDATE

Specialiştii le recomandă ieşenilor care lucrează în frig în aceste zile să se îmbrace corespunzător, să consume lichide calde şi să evite alcoolul.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cum va fi vremea în următoarele zile!

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite