De frica pedepsei cu închisoarea, patronii se înghesuie la contracte de muncă. Vezi aici în ce domeniu sunt cele mai multe angajări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pedepsele aspre din noul Cod al Muncii i-au speriat pe angajatorii ieşeni. Într-o singură lună la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă au fost înregistrate aproape 1.400 de contracte noi.

Cum să scapi de şomaj. Vezi aici ce cursuri de calificare se deschid la Iaşi luna aceasta

Conform statisticilor instituţiei, rata şomajului din judeţ a înregistrat o nouă scădere, ajungând la 6,03%. „Acest lucru se datorează numărului mare de angajări care au fost realizate pe parcursul lunii trecute. În luna mai au fost semnate 1.397 de contracte de muncă noi. În plus, au fost şi mai puţine disponibilizări decât în aceeaşi perioadă a anului trecut", a precizat Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi.

La Iaşi s-au deblocat angajăile. Vezi aici ce şanse ai să-ţi găseşti un loc de muncă săptămâna aceasta

Cele mai multe angajări au fost realizate luna trecută în construcţii şi servicii. „În construcţii s-au semnat 377 de contracte de muncă, în servicii 296, în comerţ 260, în industrie 90 şi în industria alimentară 55", a completat reprezentantul instituţiei.

Situaţia de luna trecută este similară cu cea înregistrată de la începutul anului. Astfel, în primele cinci luni, cele mai multe angajări au fost realizate în domeniul construcţiilor. „Până acum avem înregistrate 4.426 de contracte de muncă, din care 1.067 sunt în construcţii", a conchis Adriana Sârghie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite