Cum te pensezi ca să ai sprâncene de zeiţă. Trucuri de la specialişti pentru a avea un chip perfect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretul unor sprâncene pensate frumos stă într-o serie de cinci paşi pe care profesioniştii din domeniu îi consideră vitali. Urmaţi întocmai, aceştia garantează sprâncene adaptate fizionomiei.

Victoria Terenti, iniţiatoarea Şcolii de Make Up din Iaşi, a explicat că, pentru a obţine nişte sprâncene pensate frumos, trebuie urmaţi cinci paşi importanţi.

În primul rând, înainte de a începe propriu-zis pensatul, make-up artistul recomandă examinarea atentă a fizionomii clientei sau clientelui, pentru a putea aprecia forma finală şi armonizată a sprâncenelor.

Studierea fizionomiei se face având în vedere forma iniţială de la care se porneşte pensatul, astfel încât rezultatul final al pensatului să fie cel corect, potrivit chipului.

„Din punctul meu de vedere, este de preferat să nu se facă ajustări dramatice de la prima şedinţă, pentru că ele nu sunt apreciate pozitiv de către clienţi. O sprânceană poate fi adusă la o formă aproape perfectă în câteva şedinţe consecutive”, a arătat Victoria Terenti.

Make-up artistul a subliniat că pasul al doilea în pensatul sprâncenelor este efectuarea unor măsurători în baza cărora se stabileşte forma perfectă a sprâncenei. Măsurătorile se efectuează cu o riglă mică, luându-se în considerare unghiurile extremităţilor sprâncenelor ca reper faţă de aripile nazale, baza nasului şi adâncimea frunţii.

pensat victoria terinti

Potrivit ieşencei, toate măsurătorile efectuate atât pe stânga cât şi pe dreapta trebuie să fie perfect egale, pentru a nu crea inegalităţi între sprâncenele ce urmează a fi pensate.

„Pentru ca o sprânceană să fie considerată perfectă, capătul exterior al acesteia trebuie să se alinieze cu unghiul extern al ochiului, capătul intern al sprâncenei trebuie să
se alinieze cu aripa laterală a nasului, iar maximul de curbură al sprâncenei trebuie să se situeze la două-treimi din lungimea sprâncenei spre exterior. Cosmeticienele cu experienţă nu mai au nevoie de astfel de măsurături, aprecierea vizuală fiindu-le suficientă”, a mai subliniat make-up artistul.

După efectuarea măsurătorilor, arcada trebuie dezinfectată cu soluţie tonică de calitate superioară. Ulterior, începe pensarea propriu-zisă a sprâncenelor care trebuie efectuată cu mişcări continue şi rapide, în direcţia creşterii firului de păr. În acelaşi timp, make-up artisult recomadă susţinerea muşchiului sprâncenos pentru a reduce durerea cauzată de smulgerea firelor precum şi pentru a evita accidentele, cum ar fi pişcarea pielei clientei cu penseta.

„La final, arcada se şterge cu loţiune tonică şi, dacă firele sunt prea lungi, se taie vârfurile acestora. Pentru tăierea lor este nevoie de un foarfece mic, cu vârfurile rotunjite. Firele sprâncenei se piaptănă în unghi de 45 grade în sus şi se ajustează tăind doar vârfurile care ies în afara arcadei sprâncenei”, a conchis Victoria Terenti.

Conform make-up artistului, o pensetă trebuie reînnoită în fiecare an sau chiar la şase luni.
 

Citeşte şi:

VIDEO Şapte trucuri de machiaj pentru femeile trecute de 40 de ani

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite