Cinci remedii din cămară împotriva mahmurelii. Cum tratează ouăle durerile de cap insuportabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă sărbătorile de iarnă au trecut, mahmureala încă le poate crea probleme românilor care sunt mai petrecăreţi din fire. Pe lângă metodele arhicunoscute, cum ar fi hidratarea puternică sau luarea unor pastile specifice, cei care resimt efectele alcoolului a doua zi trebuie să ştie că pot avea adevărate remedii şi în propria cămară.

Ziua ce urmează unei nopţi de beţie aduce mai mereu o stare de disconfort. Mahmureala vine „la pachet” cu deshidratare sau scăderea nivelului de minerale şi vitamine din corp. Adevărul vă propune cele mai întâlnite cinci remedii aflate la îndemâna oricui pentru a scăpa cât mai repede de această stare.

Zeama de varză murată. Unul dintre cele mai cunoscute remedii împotriva mahmurelii este zeama sau „moarea” de varză murată. Acest lichid este bogat în fibre solubile, care anihilează efectele nocive ale alcoolului, dar şi în vitamine ca C şi E, care lipsesc din organism după consumul de alcool. În cazul în care din cămară lipseşte butoiul cu varză murată, de folos pot fi şi alte tipuri de murături şi zeama lor, cum ar fi castraveţii muraţi sau gogonelele.

Fructele şi sucul natural din fructe. Fructele au un conţinut ridicat de zahăr, ce ajută la stabilizarea glicemiei, şi conţin multe vitamine. De exemplu, citricele sunt bogate în vitamina C, iar bananele şi kiwi conţin potasiu, vitamină care va ajuta la reducerea durerilor musculare. O metodă mai eficientă de a consuma fructele la mahmureală este transformarea acestora în suc, astfel fiind asimilată mult mai uşor fructoza.

Ceaiurile. Şi ceaiurile le pot fi de mare ajutor celor care suferă în urma unei nopţi terminate cu mult alcool. Cele mai potrivite ceaiuri în astfel de cazuri sunt cele de mentă şi ghimbir pentru că pot contribui la ameliorarea ameţelii şi la reducerea durerilor de stomac. La aceste ceaiuri se poate consuma şi o linguriţă de miere sau zeamă de lămâie.

Ouăle. Ouăle sunt foarte bogate în proteine şi ajută la refacerea celuleor distruse de alcoolul consumat peste limită. Totodată, aceste produse conţin aminoacizi care elimină toxinele.

Pâinea integrală. Acest aliment este un excelent carbohidrat bogat în glucide, vitamine şi minerale. Rolul acestui tip de pâine este de a susţine regenerarea celulară şi activitatea creierului.

Orice probleme medicale aveţi, primul pas este să consultaţi un medic.

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite