Cele mai eficiente remedii pentru mahmureală. Cum să scapi de durerile de cap şi de greaţă cu fasole şi cartofi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Durerile de cap, stările de greaţă, sensibilitatea la zgomote sunt simptomele specifice după o petrecere în care s-a consumat alcool peste măsură. Şi cum luna decembrie este cunoscută ca fiind una de sărbătoare şi implicit de excese, nutriţioniştii fac anumite recomandări pentru cei care consumă alcool peste măsură.

Petrecerile se vor ţine lanţ în luna decembrie, luna sărbătorilor, astfel că trebuie ţinut cont şi de efectele adverse. A doua zi după petrecere, băutura poate deveni principalul inamic. Cel mai bine ar fi ca petrecăreţul să nu bea peste măsusură. 

„Din punct de vedere ştiinţific, singura metodă de a evita mahmureala constă în moderaţie în consumul de alcool. După consumul unei cantităţi mari de alcool, hidratarea este extrem de importantă. Se recomandă consumul de apă sau infuzii din plante şi trebuie evitate băuturile care conţin alcool cele care doar vor amâna apariţia acestei stări de mahmureală şi vor înrăutăţi simptomele’’, spune Adina Rusu, nutriţionist. 

Cum însă cei mai mulţi au tendinţa de a bea mai mult, specialiştii au şi câteva soluţii pentru mahmureală. Ei spun că durerile de cap şi starea de greaţă pot fi tratate cu alimente. 

Varza murată sau zeama acesteia este recomandată deoarece conţine enzime care stimulează circulaţia sângelui şi grăbeşte astfel procesul de metaolizare a alcoolului. Două pahare cu moare pe zi sunt suficiente pentru refacerea orgaismului. 

Lămâia, grepfruitul şi ceaiul cu lămâiie ajută la eliminarea greţurilor datorită gustului acru sau amar.

Nu sunt încurajate teoriile conform cărora mahmureala trece cu alcool, sau aşa cum spune şi proverbul - cui pe cui se scoate. Consumul de alcoool nu va face decât  să înrăutăţească starea. 

‘’Este foarte importantă asigurarea unui aport de vitamine şi minerale din alimente integrale. Cerealele integrale, fructele şi legumele conţin electroliţi importanţi care vor ajuta organismul să-şi revină la starea normală. Este foarte important să consumaţi suficient potasiu care va ajuta apa să ajungă acolo unde este nevoie de ea – în celule! În acest sens, bananele, cartofii dulci sau verdeţurile pot constitui un ajutor important! De asemenea, este important să vă asiguraţi şi un aport semnificativ de vitamina B6, din alimente precum fasolea, somonul, ouăle, cartofii sau carnea de curcan, această vitamină fiind importantă pentru funcţionarea glandelor suprarenale’’, recomandă nutriţionistul Adina Rusu. 

În a doua zi după petrecere este recomandată şi odihna. 

Vă mai recomandăm:

Nouă plante-prietene ale stomacului lovit de indigestie. Cum „îmblânzesc“ fructele de fenicul peştele, varza sau brânzeturile

Top 7 afrodisiace din bucătărie cu efect garantat. De ce este supranumit avocado „copacul cu testicule“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite