Zeama de la varza murată, sănătate curată: bombă cu vitamine, ne scapă de anemie, afrodisiac pentru bărbaţi. Cum o consumăm - explicaţiile medicilor
0Bogată în vitaminele C, B12, dar şi magneziu, acid folic, potasiu sau fier, zeama de varză sau moarea, aşa cum mai este cunoscută, este un adevărat beneficiu pentru organism. Pe lângă vitaminele şi mineralele pe care le conţine, se spune că ne scapă de mahmureală.
Zeama de varză este comsiderată în popor cel mai la îndemână leac împotriva mahmurelii. Pentru ca aceasta să-şi facă efectul în cel mai scurt timp, se recomandă să se bea câte 200 ml de moare din oră în oră, timp de jumătate de zi. Specialiştiii spun însă, că nu s-a dovedit ştiinţific faptul că zeama de varză ne scapă de mahmureală.
“Nu vă pot spune dacă zeama de varză combate mahmureala, pentru că nu este dovedit ştiinţific acest lucru. Pe de altă parte, ea este bună pentru sănătate, pentru că are în compoziţie mai multe vitamine”, ne-a spus medicul primar în gastroenterologie Mihai Abramescu, din Târgovişte.
Varza este recunoscută ca fiind unul dintre puţinele alimente incluse în categoria alimentelor cu calorii negative.
Celebrul leac împotriva mahmurelii este afrodisiac pentru bărbaţi
Banala zeamă de varză are beneficii multiple asupra organismului uman: combate anemia, întăreşte sistemul imunitar şi reglează tensiunea. Este considerată afrodisiac pentru bărbaţi şi, în plus, tratează mahmureala.
Varza murată şi zeama care rezultă în urma procesului de fermentaţie al verzei naturale au efecte benefice asupra sănătăţii organismului urman.
Conform mitului popular, licoarea acră este cunoscută drept leac pentru mahmureală. Specialiştii confirmă însă faptul că zeama de varză este mult mai utilă de atât. Potrivit medicilor, zeama de varză este un adevărat depozit de medicamente naturale, dată fiind compoziţia bogată în vitamine şi minerale.