Ce a rămas din baronii de Iaşi după ce DNA i-a trimis la răcoare. USL din Capitala Moldovei s-a reunit în puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Relu Fenechiu şi Gheorghe Nichita conducea, în urmă cu câţiva ani, cu mână de fier Iaşiul FOTO Adevărul
Relu Fenechiu şi Gheorghe Nichita conducea, în urmă cu câţiva ani, cu mână de fier Iaşiul FOTO Adevărul

După decenii în care au subjugat interesele economice al judeţului Iaşi, principalii baroni au fost obligaţi să iasă din spatial public de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Primul care a intrat în vizorul procurorilor a fost Relu Fenechiu, stăpânul liberalilor din Moldova, care a fost pus sub acuzare în 2011, însă a continuat să facă politică la nivel înalt. Acuzat că a vândut către Electrica transformatoare vechi la preţ de catalog, Fenechiu nu a renunţat la funcţii nici după ce DNA l-a trimis în judecată, în iunie 2012.
La finele acelui an, Fenechiu a acceptat să ocupe funcţia de Ministru al Transporturilor. De pe acest fotoliu, Fenechiu a şi plecat în puşcărie, odată cu condamnarea de la începutul anului 2014, devenind primul ministru român încarcerat în timp ce era în funcţie. La Iaşi, Fenechiu şi-a împărţit sfera de influenţă cu Gheorghe Nichita, fost vicepreşedinte al PSD.

Probleme cu legea ale lui Nichita au început pe 30 aprilie 2015, atunci când DNA l-a reţinut pentru că a folosit Poliţia Locală în scopul spionării amantei. Nichita a fost eliberat sub control judiciar şi a încercat să se reimpună în partid, începând o luptă de la distanţă cu Mihai Chirica, fostul său angajat, devenit primar-interimar după suspendarea lui Nichita. Acesta a participat la mai multe întâlniri cu membri PSD din judeţ manifestându-şi chiar intenţia unei posibile noi candidaturi la Primăria Iaşi. Nu a reuşit să se impună deoarece pe 29 octombrie 2015 a fost reţinut de DNA într-un alt dosar, fiind acuzat de luare de mită de la milionarul Tiberiu Urdăreanu în cadrul unui proiect derulat de municipalitate.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite