Zorica Vas este lector în coafură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hunedoreanca iniţiază în tainele modelării şuviţelor de păr pe cei care vor să facă din meseria de coafeză o adevărată artă. Atunci când nu se "joacă" cu părul, face pictură pe unghii.

PROFIL
Născută: 3.08.1967, Satu Mare
Studii: Şcoala de Arte şi Meserii „Spiru Haret”
Familie: Căsătorită, o fată

Lucrul cu părul altora a devenit o pasiune de-a lungul timpului. A văzut la televizor o reclamă despre un curs de coafeză şi s-a trecut pe lista participanţilor. Dacă atunci când a intrat prima dată într-un salon nu a ştiut să ţină foarfeca în mână, în curând va deveni lector în această ramură de activitate. De la începutul lunii noiembrie va „preda” meseria de coafeză. Nu va „juca” pentru prima dată rolul de formator, întrucât a mai ţinut seminarii în domeniu. 

„Atunci când iei foarfeca în mână, nu foloseşti degetul mijlociu, aşa cum cei mai mulţi dintre noi fac în viaţa de zi cu zi, ci inelarul, alături de degetul cel mare. La început, nici bigudiul nu ştiam să-l pun în păr, însă am descoperit acest lucru şi m-am descoperit pe mine însămi încet-încet”, a declarat Zorica. Ucenicia şi-a făcut-o într-un salon din Deva, acolo unde ulterior s-a angajat. Îşi aduce aminte şi acum prima coafură pe care a realizat-o. Era încă „învăţăcel” şi a făcut un coc care a ajuns în eter. Cum începutul a avut drept punct de plecare televizorul, traseul a continuat în aceeaşi notă. Cocul său a fost esenţa unui alt spot TV, care făcea reclamă la următorul curs de coafură. De atunci, fiecare mare „lucrare” a sa o imortalizează. Are un întreg album foto cu stiluri de coafură pe care le consideră mici opere de artă şi care au ieşit din mâinile sale. Întrucât şi-a pus în gând să descopere noi talente, intenţionează ca în lunile următoare să-şi deschidă propria afacere de profil.

Pictează pe unghii
Atunci când nu se joacă cu părul, se joacă cu unghiile. Obişnuieşte să-şi hrănească talentul de „pictoriţă” cu ajutorul unei sticluţe de ojă. „Îmi place foarte mult pictura pe unghii. E acelaşi lucru ca şi coafura. Până nu simt părul sau unghia, nu ştiu concret ce vreau să fac, în ce vreau să le transform. Imaginea finală mi se conturează în timp ce lucrez”, a adăugat coafeza. Dacă ea este maestrul atunci când îi aranjează pe cei din jur, acelaşi lucru este valabil şi când vine vorba de propria persoană. Niciodată nu merge la salon ca să fie tunsă, vopsită sau să i se facă manichiura, are grijă singură de look-ul personal. „În toamna anului 2010, pot spune că se poartă buclele mari, lejere. Se poartă şi bretonul drept, iar în materie de culoare cele mai indicate sunt nuanţele naturale, blondul şi cărămiziul”, a precizat Zorica.

Întrebări şi răspunsuri

În cât timp realizaţi o coafură?
În minimum 20 de minute, dacă e vorba de ceva simplu, şi maximum o oră dacă e vorba de un coafat complicat.

Ce vă place să pictaţi pe unghii?
Nu am o temă anume pe care mă axez. Apelez atât la motive florale, cât şi la forme abstracte.

De ce consideraţi meseria de coafeză o artă?
Pentru că a coafa şi a vopsi cu adevărat nu este aşa uşor pe cât pare. Trebuie să ştii să combini vopselele, să descoperi şi să dai viaţă unor coafuri originale, care să-ţi poarte amprenta personală.

Ce-i place
„Îmi place foarte mult culoarea albastră, poate din cauză că asta e culoarea ochilor mei. Aproape toată casa o am în această nuanţă, de la felul în care arată pereţii, la mobilier”, a spus Zorica.

Ce nu-i place
„Nu-mi place aglomeraţia şi nici gălăgia, nu cred că aş suporta să locuiesc într-un oraş mare, precum Timişoara sau Bucureştiul”, a spus Zorica.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite