VIDEO Micul Prinţ, într-o altfel de poveste, la Teatrul de Artă din Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micul Prinţ a fost primit cu aplauze de spectatorii teatrului din Deva. FOTO: Daniel Guţă.
Micul Prinţ a fost primit cu aplauze de spectatorii teatrului din Deva. FOTO: Daniel Guţă.

Atmosfera a fost emoţionantă la spectacolul de teatru oferit de copiii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Rudolf Steiner” din Hunedoara. Copiii, coordonaţi de regizorul Mihai Panaitescu şi de artista Roxana Pavel, au pus în scenă povestea „Micului Prinţ”, după opera scriitorului Antoine de Saint-Exupéry.

Povestea Micului Prinţ, din nuvela scriitorului francez Antoine de Saint-Exupéry, i-a înduioşat pe cei mai mulţi dintre spectatorii care au venit astăzi la Teatrul de Artă din Deva.

Piesa de teatru regizată de Mihai Panaitescu a fost una specială: protagoniştii ei nu au fost actori obişnuiţi, ci elevi care şi-au dorit să arate celorlalţi că în spatele unor dizabilităţi de orice natură stă pitit un suflet de artist, care poate trezi emoţii şi sentimente nebănuite în orice spectator.

Copiii care au urcat pe scenă au trecut peste emoţii şi au reuşit să impresioneze publicul venit în număr mare la spectacolul de teatru. „M-am bucurat de aplauzele oamenilor, iar rolul pe care l-am interpretat mi-a plăcut foarte mult. Cea mai frumoasă scenă a fost cea întâlnirii cu vulpea”, a spus David Nicorici, copilul de 11 ani devenit „micul prinţ” pentru o seară.

Regizorul Mihai Panaitescu s-a declarat impresionat de performanţele copiilor, care au trecut peste dizabilităţi şi s-au dedicat teatrului în povestea Micului Prinţ. El a precizat că vor urma şi alte proiecte dedicate acestor copii. 

Micul Prinţ, piesă jucată la Teatrul de artă din Deva


Vă recomandăm şi:

Sala Reduta a Teatrului de Artă din Deva a fost transformată într-un loc cochet, dedicat iubitorilor de cultură             O veche sală a Teatrului de Artă din municipiul Deva, în care a funcţionat în urmă cu un secol retaurantul Redout (Reduta sau Reduta orăşenească) a fost modernizată şi va fi din nou folosită ca sală de evenimente culturale.

VIDEO Destăinurile lui Florin Piersic în Hunedoara. Cum a primit actorul titlul de cetăţean de onoare al oraşului             Florin Piersic a primit cheia oraşului şi titlul de cetăţan de onoare al municipiului Hunedoarei, înaintea spectacolului „Străini în noapte”, jucat alături de Medeea Marinescu, pe scena Casei de cultură a municipiului Hunedoara. Actorul a fost emoţionat de modul în care a fost întâmpinat de hunedoreni.

VIDEO Mircea Lucescu: primii ani de antrenorat la Corvinul Hunedoara şi un interviu de poveste, din 1981    În anul 1981, Mircea Lucescu locuia în Hunedoara şi antrena echipa Corvinul din localitate, prima din viaţa sa, club cu care a reuşit nu doar promovarea în prima ligă de fotbal, dar şi cele mai mari performanţe care au rămas în istoria clubului.

Micul print
Micul print deva
Micul print
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite