VIDEO Destăinurile lui Florin Piersic în Hunedoara. Cum a primit actorul titlul de cetăţean de onoare al oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Piersic a primit cheia oraşului şi titlul de cetăţan de onoare al municipiului Hunedoarei, înaintea spectacolului „Străini în noapte”, jucat alături de Medeea Marinescu, pe scena Casei de cultură a municipiului Hunedoara. Actorul a fost emoţionat de modul în care a fost întâmpinat de hunedoreni.

Florin Piersic a fost întâmpinat cu multă căldură de hunedoreni. Sala Casei de cultură a municipiului Hunedoara, care a găzduit spectacolul „Străini în noapte”, cu Florin Piersic şi Medeea Marinescu, a fost arhiplină.

În faţa unui public entuziasmat, Florin Piersic a fost emoţionat. Actorul s-a declarat impresionat de faptul că a fost „adoptat” de Hunedoara.

Înaintea spectacolului, primarul Hunedoarei Viorel Arion i-a acordat, în numele comunităţii, titlul de cetăţean de onoare al municipiului. Gestul a fost un semn de preţuire pentru activitatea sa, dar şi pentru faptul că artistul şi-a legat numele de istoria recentă a Hunedoarei. Florin Piersic a fost eroul unuia dintre filmele reprezentative pentru Hunedoara, „Aproape de soare”.

Producţia a fost realizată în 1960 şi prezenta povestea unui tânăr care îşi dorea să devină oţelar în noile uzine ale Hunedoarei acelor vremuri, un oraş aflat în acea perioadă în plină dezvoltare.

“Am fost şi eu oţelar în combinat, iar unul dintre cele mai frumoase cadouri primite în ultima vreme e faptul că eu, de astăzi, sunt un cetăţean al oraşului Hunedoara. Trebuie să vă spun, să nu mă trataţi nicio clipă ca pe un mare actor. Eu am făcut rolurile care mi s-au dat. Nu am visat nicodată că va veni o zi, astăzi, în care eu o să fiu aici, la Hunedoara, şi că o să mă faceţi cetăţean de onoare”, le-a spus Florin Piersic hunedorenilor veniţi să îl vadă, în spectacolul de teatru jucat la Casa de cultură.

Florin Piersic, despre Hunedoara

Actorul a povestit şi despre rolul jucat în filmul "Aproape de soare" de oţelar, dar şi modul cum a fost reflectată în presă activitatea sa, în ultima perioadă.

"Regret că trebuie să vă spun asta. Nu mai pot să mă uit la televizor. Să constat cât de tare să vorbesc unii pe alţii şi cum se povestesc lucruri care nu ar trebui spuse publicului. Nu se poate să te duci undeva la o fabrică de medicamente şi să glumeşti, cum am glumit eu, spunând: dacă tot sunt la fabrică la dumneavoastră, daţi-mi nişte vitamine ca să mă menţin bine. Iar apoi au spus la televizor că eu sunt dependent de pastile. Eu dependent? Acum două zile scria pe un ecran, tot la o televiziune din România că eu sunt în cumpănă, că eu mă las de profesia asta. Nu am înţeles. Cum să mă las de ea, dacă abia am început-o... După aceea, au spus că eu cer la un spectacol 4.000 de euro. Păi atâţia bani nu iau eu cu pensia mea pe doi ani de zile. Dar să mai cer. Ce, sunt cântăreţ de muzică populară? Cu toate că ştiu să cânt", a povestit actorul, declarându-se întristat de cele văzute în presă.

Florin Piersic, cetăţean de onoare al Hunedoarei

Florin Piersic a vorbit şi despre Radu Beligan, relatând de ce îl consideră pe acesta "maestru".

Hunedoara: Florin Piersic despre Radu Beligan


Vă recomandăm şi:

VIDEO Castelul şi combinatul din Hunedoara au fost platouri de filmare pentru Florin Piersic, în anul 1960    Florin Piersic a fost eroul principal al unui film de epocă, din primii ani de comunism, filmat în Hunedoara. Producţia s-a numit „Aproape de soare”, şi a fost unul dintre primele filme în care a jucat celebrul actor.

Florin Piersic este dorit „cetăţean de onoare” al Hunedoarei    Actorul Florin Piersic a fost nominalizat pentru a primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Hunedoara, conform unui proiect de hotărâre de consiliu local, care va intra pe ordinea de zi în şedinţa din 30 ianuarie.

VIDEO Mircea Lucescu: primii ani de antrenorat la Corvinul Hunedoara şi un interviu de poveste, din 1981    În anul 1981, Mircea Lucescu locuia în Hunedoara şi antrena echipa Corvinul din localitate, prima din viaţa sa, club cu care a reuşit nu doar promovarea în prima ligă de fotbal, dar şi cele mai mari performanţe care au rămas în istoria clubului.

FOTO Ce dezvăluiau cele mai admirate imagini din istoria echipei Corvinul    Un stadion arhiplin, cu tribune care vibrau la fiecare fază din meciurile echipei favorite şi „explodau” la fiecare gol al gazdelor, contaminând cu bucurie împrejurimile arenei. Un public energic, care ocupa stadionul cu câteva ore înaintea meciurilor, unul pentru care fotbaliştii intraţi pe teren deveneau şi luptători din primul până în ultimul minut, iar adversarilor le era aproape imposibil să obţină victoria. Într-un cuvânt: Corvinul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite