Trupa Hara va concerta de Anul Nou în Piaţa Unirii din Deva. În Hunedoara petrecerea se mută în Orăşel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa Hara va concerta în noaptea Anului Nou la Deva. Evenimentul are loc în Piaţa Unirii, iar hunedorenii sunt invitaţi să asiste apoi la recitaluri de muzică populară.

Piaţa Unirii va deveni, în noaptea Anului Nou, loc de întâlnire pentru devenii care vor să petreacă în stradă. Revelionul în aer liber este organizat de Primăria Deva, iar invitaţii speciali sunt membrii trupei Hara.

Petrecerea în aer liber va debuta la ora 22.00 cu un show al trupei Hara. La ora 24.00 va avea loc tradiţionalul foc de artificii care marchează trecerea în noul an. Spectacolul va continua cu un recital de muzică populară susţinut de Lidia Benea şi fomaţia. Îi aşteptăm pe deveni să vină în număr cât mai mare în Piaţa Unirii, pentru a trece împreună în noul an”, a informat Primăria Deva.

În Hunedoara, Anul Nou va putea fi sărbătorit în Orăşelul lui Moş Crăciun, unde primăria îi invită pe localnici pentru a asista la focurile de artificii.


Vă recomandăm şi:

Revelion pe pârtiile din Straja: mii de oameni sunt aşteptaţi în staţiune

Peste 3.000 de oameni vor perece noaptea de Anul Nou în staţiunea montană Straja, din Masivul Vâlcan. Cei mai mulţi dintre ei au rezervat locuri în cele circa 200 de cabane şi pensiuni din zona turistică. Mai este loc şi pentru întârziaţi, susţin administratorii staţiunii, care îi invită pe turişti, de Revelion, pe pârtii.

FOTO Cum au petrecut hunedorenii Revelionul în orăşelul lui Moş Crăciun

Orăşelul lui Moş Crăciun, din Hunedoara, a fost locul unei petreceri de Anul Nou la care au participat sute de localnici. Oamenii au venit în orăşel înainte de miezul nopţii de 1 ianuarie 2014, pentru a celebra Revelionul, iar petrecerea s-a întins şi după focurile de artificii.

Tradiţiile arhaice ale Anului Nou păstrate în satele Hunedoarei

Cel mai important ceremonial prin care locuitorii satelor hunedorene serbau trecerea în noul an era cel al „îngropării Anului Vechi”, scrie etnologul Marcel Lapteş, în cartea sa „Timpul şi sărbătorile ţăranului român”. Între tradiţiile vechi din zona Hunedoarei se găseşte şi cea a calendarului din ceapă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite