Topul mărturiilor bizare despre OZN-uri: „farfuria“ din Pădurea Baciu, cercul de foc şi extraterestrul de la Bâlea Lac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pădurea Baciu de la marginea oraşului Cluj-Napoca a devenit celebră pentru mărturiile controversate despre OZN-urile observate aici, dar şi alte numeroase locuri din ţară au stârnit fascinaţia pasionaţilor de paranormal şi fenomene stranii.

O mulţime de relatări despre Obiecte Zburătoare Neidentificate (OZN), observate în ultimii ani în România, au stârnit controverse. Din anii 1960 datează unele dintre cele mai faimoase mărturii despre apariţiile misterioase de pe cerul României.

Farfuria zburătoare deasupra satului Războieni
Mărturia unui preot din anul 1968, păstrată într-o carte de cântări bisericeşti din Războieni - Cetate, menţionează trecerea unui OZN deasupra localităţii, astfel: „În ziua de joi, 19 septembrie, 1968, în jurul orei 17.45, s-a observat cu ochiul liber în nord o farfurie zburătoare în mărime de circa o roată de căruţă. Era de culoare strălucitoare. Merea în direcţia Cluj, după cum se observa faţă de şoseaua comunei Războieni – Cetate. Din informaţiile auzite, zice-se că de la Luduş s-ar fi telefonat că asupra oraşului Luduş, această farfurie ar fi observată că ar fi stat în loc timp de o jumătate de oră luându-şi direcţia către oraşul Aiud, ieşind încunonştiinţaţi cei din Aiud prin telefon. După cum s-a văzut în comuna noastră şi-a schimbat direcţia spre Cluj şi nu spre Aiud. Ce o fi fost?”, ar fi fost relatarea preotului, publicată pe mai multe site-uri dedicate fenomenelor paranormale.

OZN-uri, trei zile în Semenic
Un caz la fel de ciudat, înegistrat tot în anul 1968 s-a petrecut în Banatul montan. În 29 martie 1968, angajaţii staţiei meteorologice din Munţii Semenic şi câţiva schiori au observat un fenomen straniu deasupra munţilor. „Nebulozitatea se micşorase lăsând cerul liber. Am observat un obiect strălucitor care sta pe loc în direcţia est faţă de punctul de observaţie, la 75 – 80 de grade deasupra orizontului. Privind prin binoclu, obiectul se dovedeşte a fi un con cu partea dinspre Soare puternic luminată. L-am urmărit până seara dupa apusul Soarelui (ora locala 18:40 ) când încet încet strălucirea s-a micşorat şi obiectul a dispărut treptat fără a se deplasa din acel punct”, relata meteorologul Ştefan Bălaşa. Apariţia obiectului misterios a fost semnalată în zonă şi de alţi martori, atât în 29 martie, cât şi în următoarele două zile.

OZN-ul fotografiat în Pădurea Baciu – Cluj
Şi tot în 1968 a fost înregistrată una dintre cele mai populare relatări despre OZN-uri, cea a farfuriei zburătoare din Pădurea Baciu, „probată” cu câteva fotografii. Emil Barnea, un militar din Cluj-Napoca, ar fi fotografiat un obiect misterios pe care l-a observat pe cer, deasupra Pădurii Baciu, de la marginea oraşului Cluj-Napoca. Potrivit mărturiei sale, în ziua de 18 august, în jurul orei 13, cei patru au observat o nava rotundă pe cer, care părea realizată din metal şi în care se reflectau razale soarelui. Nava ar fi trecut deasupra pădurii, fără însă a face zgomot, iar durata în care a putut fi observată a fost de mai puţin de două minute. Evenimentul straniu a fost făcut cunoscut publicului câteva zile mai târziu, în mai multe articole de presă.

Extraterestrul de la Bâlea Lac
În 23 septembrie 1978, câţiva localnici au fost martori ai unui fenomen straniu, petrecut în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac. Martin Roth şi Victor Cheţa, doi tineri care lucrau la cabana Bâlea Lac, au observat în toiul nopţii un obiect luminos, roşcat, cu forma unui semicerc. Tot atunci, un militar ar fi zărit o siluetă misterioasă, despre care uniii dintre cei care i-au aflat povestea au susţinut că ar putea fi un extraterestru. „În jurul orei 24.00, am ieşit din dormitor, care se afla înspre lac. Când am ieşit din cameră, am observat la o distanţă de circa 6 - 8 metri de mine, în dreptul geamului de la camera gradaţilor, pe trotuar, o silueta întunecată, neagră, care se distingea clar de împrejurimi. Avea înălţimea de circa doi metri. Silueta stătea nemişcată şi aproape se contopea cu întunericul, aşa că nu am putut distinge niciun detaliu. Când l-am zărit am strigat: <<Care eşti mă, acolo?>>, dar nu am primit niciun răspuns şi, de frică, m-am întors în dormitor”, relata militarul, potrivit unei mărturii consemnate de Călin Turcu, în cartea „Cazuri OZN în România”.

Sferele luminoase din Retezat
Mărturii despre apariţii ale unor OZN-uri au fost semnalate şi în Masivul Retezat, la începutul anilor 1990. Un astfel de eveniment a fost legat de accidentul aviatic din 13 august 1991, în care cei nouă pasageri ai unui avion IL-18 au murit, în urma prăbuşirii acestuia. În dimineaţa următoare, când lumea încă nu aflase de dezastrul din munţi, în paginile ziarului local Zori Noi din Petroşani a apărut un reportaj despre apariţii extraterestre semnalate în Retezat, chiar în zona unde a avut loc tragedia. Jurnaliştii arătau că în noaptea de 4 august 1991 şapte persoane, turişti şi salvamontişti, au văzut o formaţiune asemănătoare unui OZN, deasupra Retezatului. Dansul luminilor de pe cer a durat aproape jumătate de oră, relata unul dintr martori, pentru ca apoi ele să dispară într-o ceaţă densă. „Lumina, a cărei traiectorie iniţială era liniară, a început să se deplaseze în zigzag, iar viteza ei a crescut. Era limpede că nu putea fi vorba de un om. Lumina, de culoare roşie, s-a apropiat până la câteva zeci de metri. Se vedeau apoi o multitudine de puncte luminoase verzi, albastre, turcoaz – această era culoarea dominantă – dar şi galben-roşiatice şi roz. Ele au luat mai întâi forma unui ovoid, situat în partea de sus dreapta a Văii, care s-a transformat într-un cilindru bine conturat. Au urmat un paralelipiped cu toate laturile luminate, un triunghi şi o... inimă uriaşă”, a fost mărturia citată de scriitorul Ion Hobana, potrivit volumului Observatori credibili, relatari incredibile (2001, Polirom).

Cercul de foc de pe Lacul Cinciş
Un utilizator al formului RUFOn, al amatorilor de fenomene OZN, relata că a observat un obiect spaţial deasupra lacului, într-o noapte de vară, în anii 2000. „Am ajuns pe la ora 20:00 împreună cu tatăl meu şi ne-am poziţionat pe malul cu şoseaua, în zona cunoscută de localnici, dar mai ales de pescari, cu numele de „la pruni”. Pe malul opus, numit popular, „pe Tătăuş” se întinde o pădure. În jurul orei 23:30, am observat împreună cu tatăl meu un cerc luminos de diametru relativ mare, care s-a înălţat deasupra pădurii şi a rămas mult timp nemişcat, aproximativ o oră, după care a dispărut. În prima fază am crezut că a luat foc pădurea, după care ne-am dat seama că e un cerc „de foc" care s-a delimitat de lizieră. Sunt convins că am văzut un OZN sau un fenomen al naturii foarte ciudat, pe care nu l-am mai semnalat de atunci niciodată în zona respectivă. Eu sunt convins acum că era un OZN, era prea perfect conturat cercul, ca să fie un fenomen al naturii”, susţine utilizatorul formului.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Zamolxis, în cele mai stranii mărturii antice: „Geţii aleg în fiecare an un sol pentru a-l trimite zeului lor. Este înjunghiat cel socotit cel mai vrednic”

Zamolxis a fost recunoscut de numeroşi autori din lumea antică drept divinitatea supremă a geţilor. O serie de mărturii istorice, vechi de milenii, au oferit detalii despre viaţa şi învăţăturile personajului misterios.

Ritualurile erotice şi macabre prin care tracii îşi venerau zeii. Ce rol aveau orgiile sexuale în practicile strămoşilor noştri

Tracii îşi venerau zeii prin numeroase ritualuri care au stârnit uimirea autorilor antici. Unele implicau orgii sexuale, în timp ce altor zei li se ofereau sacrificii umane. A existat o mare diferenţă culturală între geţii din nordul Dunării şi celelalte triburi tracice, susţin istoricii.

Anecdote din Antichitate despre daci: au tăiat pădurea pentru a-i speria pe romani, fumau cânepă, iar un preot s-a prefăcut mort pentru a nu fi ucis

O serie de anecdote ce datează din Antichitate i-au prezentat pe daci în roluri mai puţin obişnuite. Autorii povestirilor scurte şi amuzante relatau despre cum au reuşit dacii să le înşele vigilenţa romanilor, de ce au renunţat la vin sau de ce trăgeau cu săgeţi spre cer, în timpul furtunilor.


 

Hunedoara

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite