Stadionul Constructorul a ajuns sub sechestru, din cauza datoriilor la bugetul local. Primăria Hunedoara vrea complexul sportiv din centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii bazei sportive Constructorul din Hunedoara au datorii mari la bugetul local, iar la cererea primăriei a fost pus sechestru pe imobile, susţine primarul Viorel Arion. Dacă societatea privată nu va plăti, administraţia locală din Hunedoara va face demersurile legale pentru a prelua complexul sportiv în contul datoriilor.

Constructorul Hunedoara a ajuns sub sechestru din cauza datoriilor de circa 400.000 de lei pe care proprietarii, SC Tender, la au la bugetul local, susţin reprezentanţii Primăriei Hunedoara.

“Deţinătorii complexului sportiv au datorii mari la primărie, drept pentru care a fost pus sechestru pe această bază. Vom urma toate procedurile legale, pentru a recupera suma şi îi vom pune în vedere proprietarului să respecte legea şi să o îngrijească”, a afirmat primarul Hunedoarei, Viorel Arion.

Dacă datoriile nu vor fi achitate, primăria ar putea prelua baza sportivă. Cei de la SC Tender, susţine Viorel Arion, au propus administraţiei locale ca priimăria să plătească o chirie pentru folosirea terenurilor şi sălilor de la Constructorul, pentru a mai recupera din restanţe, însă propunerea lor nu a fost acceptată.

Un club cu o istorie îndelungată
Complexul Constructorul , aflat într-o zonă centrală a Hunedoarei, care cuprinde şi cel mai vechi stadion din municipiu, s-a dezvoltat în anii 1950, iar în următoarele decenii aici au fost construite un teren de handbal, o sală de lupte şi una de box, o sală de sport cu 1.000 de locuri în tribune, mai multe terenuri de tenis şi un loc de antrenament pentru caiac-canoe. După 1989, Constructorul Hunedoara, care a aparţinut Întreprinderii de Construcţii Siderurgice Hunedoara (ICSH), a intrat în declin. Secţiile clubului s-au desfiinţat treptat, în timp ce investiţiile în infrastructura bazei sportive au lipsit. În prezent, cei care mai ajung în incinta complexului din centrul Hunedoarei pot vedea un fost teren de handbal din bitum, crăpat de trecerea timpului, pe care şi-au făcut loc buruienile şi un teren de fotbal neîngrijit, acoperit şi el de bălării, în care au crescut arbuşti.

image

Echipa Constructorul s-a desfiinţat la sfârşitul anilor 2000, iar terenul de fotbal nu a mai fost dat în folosinţă altui club. Accesul pe teren şi pista de atletism a fost interzis localnicilor, care până în anii trecuţi aveau voie să alerge aici. Ruine au ajuns şi fostele săli de lupte libere şi greco-romane, lăsate goale după ce au fost folosite în trecut şi ca spaţii pentru o fabrică de încălţăminte.Parchetul sălii de sport este umflat, iar tavanul şi pereţii sunt scorojite, totuşi locul a rămas animat, sala fiind încă oferită în chirie celor care vor să joace fotbal. În sala Constructorul mai au loc competiţii de box, însă evenimentele sunt din ce în ce mai rare. În faţa ei, au rămas câteva tribune metalice, ruginite de trecerea timpului, care atrag căutătorii de fier vechi. Doar terenurile de tenis mai sunt într-o stare bună. În ciuda soartei nefaste a complexului sportiv şi a lipsei investiţiilor în modernizarea lui, Constructorul are avantajul important de a fi poziţionat în centrul Hunedoarei.

image

Vă recomandăm şi:

Imagini rare cu Luceştii: acum 30 de ani, tatăl şi fiul erau împreună pe banca de rezerve a echipei Corvinul Hunedoara

În 1983, Mircea Lucescu îşi petrecea ultimele săptămâni la conducerea echipei FC Corvinul Hunedoara, înainte de a prelua echipa naţională a României. Fiul său, Răzvan, era doar un puşti de 14 ani, care îi împărtăşea pasiunea pentru fotbal.

VIDEO Mircea Lucescu: primii ani de antrenorat la Corvinul Hunedoara şi un interviu de poveste, din 1981

În anul 1981, Mircea Lucescu locuia în Hunedoara şi antrena echipa Corvinul din localitate, prima din viaţa sa, club cu care a reuşit nu doar promovarea în prima ligă de fotbal, dar şi cele mai mari performanţe care au rămas în istoria clubului.

FOTO Ce dezvăluiau cele mai admirate imagini din istoria echipei Corvinul

Un stadion arhiplin, cu tribune care vibrau la fiecare fază din meciurile echipei favorite şi „explodau” la fiecare gol al gazdelor, contaminând cu bucurie împrejurimile arenei. Un public energic, care ocupa stadionul cu câteva ore înaintea meciurilor, unul pentru care fotbaliştii intraţi pe teren deveneau şi luptători din primul până în ultimul minut, iar adversarilor le era aproape imposibil să obţină victoria. Într-un cuvânt: Corvinul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite