Video Povestea cățelușei pierdută de Crăciun, din cauza petardelor, și găsită la 20 de kilometri distanță. „Lassie s-a întors acasă!”
0O cățelușă care a fost pierdută în Ajunul Crăciunului, după ce s-a speriat de zgomotul petardelor și a fugit de acasă, din municipiul Hunedoara, a fost găsită de stăpânii ei după mai bine de o lună și jumătate.

„Lassie” a fost găsită la Deva, la peste 20 de kilometri distanță de locuința în care trăia, în urma mobilizării polițiștilor și a iubitorilor de animale, a informat, marți, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.
„O poveste cu final fericit: Lassie s-a întors acasă! Vă mulțumim din suflet! Datorită numărului mare de distribuiri al postării de pe pagina noastră, o familie și-a regăsit prietena pierdută. Cățelușa ridicată săptămâna trecută de pe strada Mihai Eminescu, din Deva, nu mai este doar „o cățelușă rătăcită” – este Lassie, parte dintr-o familie din municipiul Hunedoara, care nu a încetat să o caute de aproape două luni”, a transmis IPJ Hunedoara, pe Facebook.
Patrupedul fusese ridicat, pe 6 februarie, de pe domeniul public, chiar din fața IPJ Hunedoara, fiind introdusă în adăpostul autorizat de la Sântuhalm.
Cazul a fost mediatizat pe pagina de Facebook a IPJ Hunedoara.
„Nu știm dacă are un stăpân care o caută (nu este microcipată) sau dacă cineva ar dori să o adopte și să-i ofere un cămin cald. Dacă o recunoașteți sau dacă vreți să-i oferiți o șansă la o viață mai bună, vă rugăm să contactați reprezentanții adăpostului pentru câini sau pe colegii noștri de la Biroul pentru Protecția Animalelor!”, scriau atunci reprezentanții Poliției.
În urma distribuirii masive a postării, mesajul a ajuns și la proprietarii cățelușei.
Potrivit stăpânilor ei, Lassie a fugit de acasă în 24 decembrie 2024, fiind speriată de zgomotul unor petarde. De atunci, familia ei, din care fac parte și doi copii, nu a încetat să o caute, sperând că, într-o bună zi, prietena lor va reveni acasă.
Animalul a fost găsit greu întrucât nu era microcipat, fapt care a îngreunat procesul de identificare. „Acest caz subliniază încă o dată importanța microcipării câinilor, un proces esențial pentru identificarea rapidă a animalelor pierdute și pentru prevenirea abandonului. Conform legislației în vigoare, toți deținătorii de câini au obligația de a-i microcipa și înregistra în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS), măsură care poate face diferența între o reîntâlnire rapidă și zile întregi de căutări”, precizează IPJ Hunedoara, potrivit Agerpres.