Pe drumurile naționale și județene din Hunedoara se circulă în condiții normale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din cauza temperaturilor scăzute pe unele drumuri se formează un strat periculos de polei
Din cauza temperaturilor scăzute pe unele drumuri se formează un strat periculos de polei

Pentru că nu a mai nins în ultimele zile, iar drumarii și-au făcut simțită prezența, în judetul Hunedoara se circulă bine pe aproape toate drumurile naționale și județene. În zonele de munte drumarii au acționat cu șapte mașini și au împrăștiat 33 de tone de material antiderapant.

Conform Companiei Nationale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, astăzi pe o singură porțiune de drum național circulația este îngreunată de stratul de zapadă așternut pe carosabil. Este vorba despre DN 7A, la km 91+000 - 100+000, Groapa Seaca – Jieț unde stratul de zăpadă măsoară un centimetru. Atenție însă la starea carosabilului care este umed!
De asemenea, politiștii din Hunedoara le recomandă șoferilor să nu plece nepregătiți la drum. Pentru conducătorii auto aflați în trafic, polițiștii au următoarele recomandări: să adapteze permanent viteza la condițiile de drum, să folosească în mod corespunzător atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât și cel de climatizare și dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuți în trafic. Reamintim că legislația rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întalnire, în afara localităților, și în timpul zilei; să păstreze în mers o distanță suficientă pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când condițiile de deplasare sunt nefavorabile; să își echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare; să nu bruscheze comenzile și să folosească cu preponderență frâna de motor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite