Pe centura Devei, ca în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gropile devin capcane pentru şoferii hunedoreni
Gropile devin capcane pentru şoferii hunedoreni

După topirea zăpezilor, centura Devei şi-a arătat faţa plină de „răni”: craterele din asfalt ajung şi la 20 de centimetri adâncime.

Cârpită pe alocuri în toamna anului trecut, centura ocolitoare a Devei se prezintă, astăzi, ca după bombardament. Pe o distanţă de mai bine de trei kilometri, gropile au reapărut imediat după ce zăpada s-a topit. O provocare pentru cei aproximativ 30.000 de şoferi care, zilnic, se văd nevoiţi să facă demonstraţii de măiestrie auto pentru a evita un contact dur cu groapile din carosabil. 

„Cel mai urât lucru este faptul că o parte dintre aceste gropi se află în apropierea intersecţiilor semaforizate. Eşti obligat să accelerezi pentru a evita să fii prins în intersecţie, aşa că ai viteză şi e greu să o eviţi. E o adevărată bombă pentru bucşe şi planetare”, a declarat Miron Rădos, un şofer hunedorean.

Cârpit da, asfaltare ba
Centura Devei aparţine Direcţiei Naţionale de Drumuri şi Poduri, însă, odată cu începerea lucrărilor pe programul ISPA, a fost dată în administrare Primăriei Deva.
Problema cea mai gravă este că, în afară de cârpelile obişnuite, despre o asfaltare în adevăratul sens al cuvântului nici nu poate fi vorba în viitorul apropiat. „Noi am prevăzut în buget suma de 4, 4 milioane de lei pentru asfaltarea şoselei de centură şi a străzilor din localitate, însă lucrările nu pot fi demarate din cauză că firmele care au participat la licitaţia din luna septembrie a anului trecut îşi dispută în instanţă rezultatul licitaţiei în urma contestaţiilor depuse după desemnarea câştigătorului”, a declarat Corina Oprişiu, city-managerul municipiului Deva.

Nemulţumiţi de faptul că îşi „rup” maşinile în gropile din oraş, aproximativ 200 de şoferi au dat în judecată Primăria. Mai mult, există  zeci de procese ale asiguratorilor câştigate în instanţă pentru a-şi recupera banii plătiţi şoferilor. Ovidiu Man este primul hunedorean care a obţinut în instanţă despăgubiri de la un administrator de drum  în urma unui accident grav pe care l-a suferit în anul 2001 din cauza unei guri de canal lăsate fără capac. Procesul a fost câştigat după cinci ani, iar primăria Deva a fost obligată să plătească despăgubiri de peste 9.000 de euro.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite