Păcală deschide stagiunea Teatrului de Artă din Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comedia „Păcală” jucată astăzi pe scena Teatrului de Artă din municipiul Deva, deschide stagiunea 2015 a teatrului hunedorean. Alte cinci premiere sunt programate la Deva, în prima jumătate a acesui an.

„Fii şi tu Păcală” este îndemnul prin care reprezentanţii Teatrului de Artă din Deva îi invită pe hunedoreni la deschiderea stagiunii. Piesa „Păcală”, programată în această seară, este descrisă ca fiind o comedie de moravuri, o satiră la adresa lumii satului românesc în care viciile sunt amplificate şi scoase în evidenţă.

Pe scenă vor urca Roxana Olşanschi, Mihai Feier, Isabela Haşa, Mihai Panaitescu, Dan Mirea, Cristina Lazăr, coregrafia va fi asigurată de Andreea Gabor, iar regia artistică şi scenografia au fost realizate de Mihai Panaitescu.

“Este o poveste frumoasă, a noastră, cu un umor sănătos, despre lumea satului, cu toate viciile adunate şi exagerate de autori şi de mine, este o comedie spumoasă care va fi bine primită de public”, a relatat regizorul Dan Panaitescu.

Noua stagiune a Teatrului de Artă din Deva aduce alte cinci premiere: „Hotelul amanţilor”, după Pierre Chesnot; „Preşedintele” de Molnar Ferenc, programată de Ziua Europei, pe 9 mai; spectacolul pentru copii „Năzdrăvăniile lui Păcală”, după Bogdan Ghelu; „Ochi frumoşi, tablouri urâte”, în care spaniolul Mario Vargas Llosa explică arta lui Piet Mondrian;şi „Camera visurilor” a lui Constantin Cubleşan, care va fi prezentată în luna iunie şi la Festivalul Internaţional de Teatru de la Casablanca, Maroc.

De 8 Martie, la teatrul din Deva este programat spectacolul „Soţ de vânzare”, după Mihail Zadornov, iar publicul feminin va avea accesul gratuit.

Peste 50 de piese au fost puse în scenă anul trecut, la Teatrul de Artă din Deva.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Castelul Corvinilor a devenit decor pentru o poveste despre Iancu de Hunedoara. Turiştii întârziaţi au fost opriţi la porţi de poliţiştii locali

Castelul Corvinilor a fost decorul natural pentru spectacolul „Credinţă şi sânge”, care spune povestea lui Iancu de Hunedoara. Peste 1.000 de oameni au venit să vadă teatrul în aer liber oferit publicului de artişti şi cascadori, care au participat la festivalul medieval. Numărul locurilor din grădina castelului a fost însă prea mic, astfel că nu toţi cei care au vrut să asiste la spectacol au fost lăsaţi.

VIDEO Micul Prinţ, într-o altfel de poveste, la Teatrul de Artă din Deva

Atmosfera a fost emoţionantă la spectacolul de teatru oferit de copiii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Rudolf Steiner” din Hunedoara. Copiii, coordonaţi de regizorul Mihai Panaitescu şi de artista Roxana Pavel, au pus în scenă povestea „Micului Prinţ”, după opera scriitorului Antoine de Saint-Exupéry.

Sala Reduta a Teatrului de Artă din Deva a fost transformată într-un loc cochet, dedicat iubitorilor de cultură

O veche sală a Teatrului de Artă din municipiul Deva, în care a funcţionat în urmă cu un secol retaurantul Redout (Reduta sau Reduta orăşenească) a fost modernizată şi va fi din nou folosită ca sală de evenimente culturale.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite