Ofertele ieftine din extrasezon, în staţiunile montane, sunt ignorate de turiştii hunedoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În staţiunile montane este suficientă zăpadă pentru practicarea sporturilor de iarnă
În staţiunile montane este suficientă zăpadă pentru practicarea sporturilor de iarnă

Pachetele turistice din extrasezon, în staţiuni, costă 158 de lei pentru cinci zile într-o pensiune de două stele. Deşi programul „O săptămâna la munte” are tarife avantajoase, operatorii de turism nu au cui să vândă bilete.

Paradoxal, hunedorenii nu par să fie interesaţi deloc de petrecerea unui sejur cu zăpadă la munte, la preţuri reduse în perioada de extrasezon. Cu toate că cinci nopţi de cazare la un hotel de două stele costă numai 158 de lei pentru o persoană, nimeni nu face coadă la uşa agenţiilor de turism.

„Nu am avut nicio solicitare până în momentul de faţă. Singurele cereri pe care le avem vizează litoralul românesc şi înscrierile timpurii, care oferă reduceri chiar şi de 30 la sută dacă rezervările sunt făcute până la data de 15 martie”, a declarat pentru Adevărul de Seară, ediţia Deva-Hunedoara, Rodica Borza, reprezentanta unei agenţii de turism din reşedinţa de judeţ.

Spusele acesteia sunt întărite de Elena Betea, un alt operator de turism din Deva, care este de părere că anul acesta programul „O săptămâna la munte” nu are priză în rândul hunedorenilor din cauza iernii prelungite. „Suntem la jumătatea lunii martie şi încă avem zăpadă. Mulţi preferă să nu plece de acasă pe o asemenea vreme”, a precizat Elena Betea.

Soluţie ieftină de relaxare

Programul „O săptămâna la munte” presupune pachete speciale şi tarife avantajoase. Durata unui sejur înseamnă cinci nopti de cazare, începând de duminică până vineri, în perioada martie-aprilie, fără a fi incluse şi servicii de masă. Programul a fost iniţiat încă de anul trecut de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, care, în contextul crizei economice, încurajează turiştii să-şi petreacă vacanţele în ţară.

Tarife la munte în extrasezon


Un loc de cazare la un hotel, o vilă, o pensiune sau o cabană de două stele costă 158 lei, pentru un sejur de cinci nopţi, fără masă. Suma creşte cu 100 de lei în cazul în care vreţi să beneficiaţi de un loc de cazare de trei stele şi cu 200 de lei dacă doriţi patru stele.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite