Mii de turişti în Straja şi Parâng

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 4.000 de persoane au petrecut Revelionul în staţiunile din Valea Jiului, iar „invazia“ iubitorilor de zăpadă continuă. Chiar dacă zăpada nu a fost „punctul forte“ al acestui sfârşit de an, aproximativ 4.000 de turişti au petrecut pe pârtiile din staţiunile Straja şi Parâng.

Pentru a suplini lipsa zăpezii, cabanierii au pornit tunurile de zăpadă artificială, astfel încât s-a putut schia pe cinci pârtii. Potrivit acestora, gradul de ocupare a fost aproape complet, iar turiştii au rămas şi ieri în staţiuni.


„A nins puţin şi au fost pornite tunurile de zăpadă de pe pârtiile «Platoul Soarelui», «Constantinescu», dar şi pe noua pârtie amenajată sub telescaun, «Sfântul Gheorghe». Deocamdată avem în staţiune câţiva centimetri de zăpadă, iar tunurile de zăpadă au compensat restul, astfel că pe pârtii avem peste 20 de centimetri de zăpadă“, a declarat Cosmin Marga, administratorul unei pensiuni din Straja. În staţiunea montană Parâng a nins puţin, iar stratul de zăpadă măsoară câţiva centimetri în toată staţiunea şi aproape 30 de centimetri pe pârtii, unde, de asemnea, funcţionează tunurile de zăpadă.


„A fost cald mai multe zile la rând şi abia s-a prins un strat subţire de zăpadă. Compensează tunurile de zăpadă, astfel că se schiază pe trei dintre pârtii, unde zăpada a ajuns la 30 de centimetri. Staţiunea e plină de turişti în acestă perioadă“, a declarat şeful Salvamont Petroşani, Dumitru Bârlida.Gigi Pogan, şeful Telescaunului, a spus că la instalaţiile de transport pe cablu s-au format cozi inevitabile, dat fiind afluxul de turişti. „La un transport pot fi duse cel mult 100 de persoane, astfel că instalaţia a funcţionat până la căderea întunericului“, a declarat Pogan.


Preţuri ca anul trecut


Un atu al cabanierilor din Valea Jiului a fost şi faptul că au păstrat preţurile la nivelul celor din 2010. Astfel, pentru un sejur de patru zile o persoană a plătit între 800 şi 1.200 de lei. Şi tarifele la instalaţiile de cablu au rămas neschimbate. În schimb, pârtiile din cele două staţiuni au fost modernizate, ceea ce a adus un surplus de clienţi.

A nins puţin, însă tunurile de zăpadă au compensat restul. Avem zăpadă de 20 de centimetri
Cosmin Marga, administrator pensiune

Investiţiile continuă

Prima pârtie de schi extinsă la o lungime de 3,5 kilometri, în domeniul schiabil Parâng, a fost dată în folosinţă la sfârşitul lui 2011. Lucrările la domeniul schiabil din Masivul Parâng vor continua şi în acest an, cu alţi 15 kilometri de pârtii, cu realizarea unei instalaţii de zăpadă artificială, precum şi cu finalizarea unui telescaun modern şi începerea lucrărilor la al doilea. Instalaţiile de transport pe cablu vor pleca de la poalele muntelui şi vor urca câţiva kilometri la aproape 1.900 de metri pe Vârful Badea, respectiv până la peste 2.000 de metri în Parângul Mic.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite