Geoparcul Dinozaurilor devine loc de aventură pentru copiii cu nevoi speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii vor descoperi Geoparcul Dinozaurilor. FOTO: Daniel Guţă.
Copiii vor descoperi Geoparcul Dinozaurilor. FOTO: Daniel Guţă.

Zeci de copii cu nevoi speciale din Petroşani şi Hunedoara sunt invitaţi să exploreze natura în Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului. Proiectul se va întinde pe parcursul acestei veri şi vine în sprijinul copiilor şi a dorinţei lor de a descoperi tainele naturii.

Peste 50 de elevi cu nevoi speciale din cadrul Asociaţiei de voluntariat Casa Pollicino Petroşani şi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ”Rudolf Steiner” Hunedoara vor lua parte la un proiect derulat în Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului.

Începând din această săptămână, copii vor fi ajutaţi să descopere natura într-una din cele mai frumoase zone ale judeţului, prin activităţile de educaţie nonformală.

”Ne-am propus să realizăm un proiect destinat exclusiv elevilor cu nevoi speciale pentru că suntem siguri că, la fel ca toţi copiii, şi ei iubesc natura şi sunt dornici să afle informaţii şi să facă observaţii la poalele Retezatului. Împreună cu partenerii noştri de proiect am conceput un program structurat astfel încât informaţiile să le fie accesibile tuturor, iar micii ucenici să înţeleagă natura, să se distreze şi să revină cu plăcere în Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului, ori de câte ori vor avea ocazia”, a declarat Dan Horaţiu Popa, coordonatorul proiectului.


Vă recomandăm şi:

FOTO Biserica Densuş, monumentul fascinant al Ţării Haţegului, din vecinătatea Mănăstirii Prislop

Mai puţin cunoscută decât Mănăstirea Prislop, dar aflată la doar 20 de kilometri de ea, Biserica Densuş se dezvăluie turiştilor ca un loc fascinant, într-un decor de poveste. Biserica din piatră este una dintre cele mai vechi din ţară. A fost construită pe ruinele unui templu păgân, din vremea dacilor, iar sfinţii pictaţi pe pereţii ei au ochii scoşi.

FOTO Ciudăţeniile unei cetăţi din secolul al XIV-lea: fortul medieval Mălăieşti a fost înălţat, electrificat şi zugrăvit

Aproape 1,5 milioane de euro s-au investit în restaurarea unei fortăreţe medievale din Ţara Haţegului, însă rezultatul lucrărilor i-a nemulţumit pe specialişti, care spun că „modernizarea” cetăţii i-a distrus valoarea istorică.

Legendele comorilor din Munţii Orăştiei: cum i-a cuprins febra aurului pe localnicii de la poalele cetăţilor dacice    

Ţinutul cetăţilor dacice a fost dintotdeauna un loc al misterelor şi al legendelor. În zona Sarmizegetusei Regia, oamenii au păstrat istorisiri vechi, despre aurul ascuns de strămoşi în munţi, iar descoperirea fiecărei comori a stârnit şi mai mult fantezia localnicilor. Istoricii au consemnat, de asemenea, poveştile vechilor căutători de comori, din secolele trecute.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite