FOTO VIDEO Drum bun spre nicăieri: cea mai ciudată şosea a Hunedoarei se sfârşeşte în pădurile judeţului vecin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoseaua asfaltată se încheie la intrarea în judeţul Caraş-Severin. Din acest loc, turiştii trebuie să se afunde în pădure pentru a ajunge în prima localitate din judeţul vecin. FOTO: D.G. ADEVĂRUL.
Şoseaua asfaltată se încheie la intrarea în judeţul Caraş-Severin. Din acest loc, turiştii trebuie să se afunde în pădure pentru a ajunge în prima localitate din judeţul vecin. FOTO: D.G. ADEVĂRUL.

Drumul judeţean construit pe fonduri europene pentru a lega Hunedoara de Caraş-Severin şi pentru a scoate astfel din izolare satele din Munţii Poiana Ruscăi îi duce pe călători în mijlocul unei păduri, la limita dintre judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin. Şoseaua a fost construită doar până la ieşirea din judeţul Hunedoara, în timp ce autorităţile din judeţul vecin nu au continuat proiectul.

O şosea construită în ultimii trei ani cu fonduri de la Uniunea Europeană se sfârşeşte în mijlocul unei păduri, la limita dintre judeţul Hunedoara şi Caraş-Severin. Peste 100 de milioane de lei au fost investiţi în modernizarea DJ687 D, în cadrul unui proiect gestionat de Consiliul Judeţean Hunedoara.

Au fost construiţi astfel peste 30 de kilometri de şosea, însă doar până la limita judeţului Hunedoara. Autorităţile din juseţul vecin nu au fost interesate de continuarea proiectului.

Cei care vor să ajungă pe acest drum în localităţile din judeţul vecin trebuie să lase autoturismele la capătul drumului asfaltat şi să pornească pe jos prin pădure. Cea mai apropiată localitate din Caraş-Severin, Rusca Montană, se află la mai puţin de 10 kilometri, însă până a ajunge aici,călătorii trebuie să traverseze o porţiune de drum forestier greu accesibil.
 

Cale întoarsă pentru turişti
„Pe drumul forestier ce duce la Rusca Montană se poate merge numai pe jos în această perioadă sau, pe timp de vară, cu maşini 4x4. Însă pădurea e plină de sălbăticiuni aşa că îi sfătuiesc pe oameni să se întoarcă din drum”, spune Vasile, un pădurar din Caraş-Severin care păzeşte zona.

Bărbatul patrulează la capătul şoselei înarmat cu o puşcă. Spune că în ultima săptămână, de când a fost inaugurată şoseaua, au venit zeci de turişti pentru a vedea şi facă fotografii unui drum care se termină în mijlocul sălbăticiei.
Cei peste 30 de kilometri ai şoselei construite cu fonduri de la UE au scos din izolare mai multe sate din Hunedoara: Topliţa, Lunca Cernei de Jos, Lunca Cernei de Sus, Hăşdău, Dăbâca, locuri greu accesibile până în prezent, în special pe timp de iarnă. Dacă şoseaua va fi continuată, pe cei 10 kilometri rămaşi de construit până la Rusca Montană, ar fi eliminate toate traseului dintre Hunedoara şi Caransebeş.
 

Asfalt până la ieşirea din judeţ
Şi drumul naţional care leagă judeţele Hunedoara şi Gorj şi Caraş-Severin prin Valea Jiului se află într-o situaţie asemănătoare. În ultimii aproape 10 ani, şoseaua Petroşani – Băile Herculane a fost construită doar până la ieşirea din Câmpul lui Neag, aproape de limita cu judeţul Gorj, în Parcul Naţional Retezat. Şi această şosea se încheie brusc într-o pădure, iar până la destinţia ei finală, Băile Herculane, turiştii mai au de parcurs un traseu de aproape cinci ore, pe un drum forestier.
 

Vă recomandăm şi:

Detaliul care i-a revoltat pe hunedoreni: numele municipiului lipseşte de pe panourile autostrăzii Deva – Orăştie

Autostrada Deva - Sebeş: trei luni de întârziere. Finalul lucrărilor la ruta Orăştie - Sebeş amânat pentru noiembrie

FOTO Autostrada Deva – Orăştie: parcările de pe autostradă au funcţionat o zi şi stau închise de trei luni

Autostrada Deva – Ilia intră în şantier: un kilometru de drum va costa peste patru milioane de euro, fără TVA

VIDEO Autostrada Orăştie – Sebeş filmată din avion: cei 24 de kilometri ai şoselei sunt aproape finalizaţi

„Acesta este Petru Groza!” Cum l-au caracterizat jurnaliştii americani pe capitalistul din Deva devenit şeful primului guvern comunist

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite