Exerciţiu amplu în staţiunea Straja, pentru testarea forţelor de intervenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: IJJ Hunedoara.
FOTO: IJJ Hunedoara.

Mai multe forţe de intervenţie care acţionează în mediul montan au participat, marţi, la un exerciţiu de amploare în Staţiunea Straja.

Zona montană Straja a fost locul de desfăşurare al unui exerciţiu de intervenţie în cazul unor incidente grave petrecute în staţiune. Exerciţiul comun a fost organizat în scopul de a testa capacitatea de intervenţie a salvamontiştilor, jandarmilor, poliţiştilor, angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi operatorilor instalaţiilor de transport pe cablu.

Exerciţiul a urmărit modul de acţiune în următoarele situaţii: intervenţia pentru acordarea primului ajutor şi transportul accidentatului de pe o pârtie de schi, intervenţia pentru căutarea unei persoane rătăcite în zona montană şi intervenţia pentru salvarea persoanelor din instalaţiile de transport pe cablu în cazul în care instalaţiile se blochează, a informat Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

A fost pentru prima dată când se organizează un astfel de exerciţiu complex, în care sunt angrenate toate forţele care acţionează în mediul montan, iar cele trei scenarii  prezentate în cadrul exerciţiului au fost alese pornind de la acţiunile reale desfăşurate în ultima perioadă în zona montană. Exerciţiul a fost o simulare în condiţii cât mai aproape de situaţia reală, iar in acest context, interoperabilitatea dintre instituţiile implicate a funcţionat la parametri optimi. După acest exerciţiu, s-a concluzionat că, la încheierea sezonului de schi, este necesară efectuarea unei analize a activităţii de intervenţie în domeniul schiabil, pe tipuri de risc. Pe viitor, vom încerca să promovăm exerciciţii similare şi în alte domenii de interes”, a precizat subprefectul Fabius Tiberiu Kiszely.


Vă recomandăm şi:

Soarta ultimei mari investiţii din Parâng: telescaunul cu staţie de pornire în curtea unui hotel, construit de primărie

Ultima mare investiţie din Staţiunea Parâng a fost construirea unui telescaun al cărui traseu porneşte din curtea unui hotel şi urcă peste doi kilometri. Instalaţia a fost achiziţionată de Primăria Petroşani însă nu a revigorat viaţa turistică a staţiunii aşa cum spera conducerea instituţiei. „Bijuteria” din Parâng este defectă de peste o săptămână.

Istoria telegondolei din Valea Jiului care duce spre nicăieri. Cum „au spart“ românii 10 milioane de euro degeaba

Pasul Vulcan, zona de agrement din Valea Jiului în modernizarea căreia au fost investite peste zece milioane de euro, a devenit o staţiune fantomă. În plin sezon de iarnă, turiştii care mai urcă pe munte cu telegondola inaugurată în 2011 de Elena Udrea, atunci ministru al Turismului, pot fi număraţi pe degete, iar în locul domeniului schiabil plănuit de autorităţi au rămas câteva zeci de cabane vechi şi pustii.

FOTO Preşedintele Klaus Iohannis i-a luat prin surprindere pe salvamontişti. A urcat în Masivul Parâng, cu soţia

Preşedintele Klaus Iohannis a urcat împreună cu soţia sa în staţiunea montană Parâng din Valea Jiului. Sâmbătă a fost găzduit la o cabană din zonă, iar printre locurile vizitate a fost vârful Parângul Mic (2.074 m). Mai multe fotografii publicate duminică de Salvamont Hunedoara îl înfăţişează pe preşedintele României în mijlocul salvamontiştilor şi al turiştilor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite