Dotări tehnice noi pentru comunicaţiile Salvamont: cinci antene de frecvenţă înaltă amplasate în munţi
0
Salvamontiştii hunedoreni şi-au îmbunătăţit infrastructura de comunicaţii din zona montană, cu ajutorul unor dotări puse la dispoziţie de STS.
Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara şi-a îmbunătăţit comunicarea în zona montană a judeţului, cu ajutorul infrastructurii UHF (unde de frecveţă înaltă) pusă la dispoziţie de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
Traseele montane din masivele Retezat şi Şureanu sunt refăcute şi curăţate de salvamontişti
Momente grele pentru o adolescentă în Masivul Retezat: s-a accidentat grav pe munte
„Aceasta s-a materializat, pentru început, prin cinci antene repetor în anumite puncte cheie din zona submontană. Acestea permit acum o mai bună comunicare între cei circa 60 salvatori montani ai serviciului din cele 11 puncte de permanenţă din munte, dar şi a relaţionării cu celelalte structuri partenere ce îşi desfăşoară activitatea în zona montană: Administraţia Parcului Naţional Retezat, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Hunedoara”, a informat Salvamont Hunedoara.
Comunicarea a fost unul din punctele deficitare ale serviciului în zona montană.
„Comunicarea s-a îmbunătăţit pe toată zona Retezatului, dar în special în zona Răului Mare, a Lăpuşnicului Mare sau a Lacului Bucura, aflat în zona centrală a Retezatului la peste 2000 de metri altitudine. Acelaşi lucru se poate spune şi despre celelalte masive din judeţ: Parâng, Vălcan, Metaliferi, Şureanu sau Poiana Ruscă. Avem o zona montană sau greu accesibilă extinsă, iar în multe locuri, cum ar fi de exemplu Parcul Naţional Retezat, accesul operatorilor publici de comunicaţii este limitat, singura soluţie fiind infrastructura STS”, a informat Salvamont Hunedoara.
Staţiile folosite de salvamontişti dispun de canale de cooperare cu ajutorul cărora ei pot comunica cu colegii din judeţele învecinatesa cu celelalte structuri de intervenţie pe munte.
Vă recomandăm să citiţi şi:
Monumentul dedicat prinţului Rudolf al Austro-Ungariei, venit la vânătoare în Retezat, în 1882 VIDEO