Cununii ca în Las Vegas în capela Castelului Corvinilor din Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulţi tineri aleg să îşi unească destinele la Castelul Corvinilor. D.Guţă
Tot mai mulţi tineri aleg să îşi unească destinele la Castelul Corvinilor. D.Guţă

Zeci de cupluri sunt aşteptate anul acesta să se cunune în capela castelului de la Hunedoara, care a ajuns una dintre alegerile ideale pentru încheierea căsătoriilor.

Capela Castelului Corvinilor a devenit pentru hunedoreni ceea ce înseamnă în prezent Poarta sărutului din Parcul central al municipiului Târgu Jiu pentru cuplurile care aleg să îşi unească destinele. În întreaga ei istorie, una veche de mai bine de şase secole, capela ecumenică din cetatea medievală nu a a fost atât de solicitată de tineri care vor să se cunune aici, aşa cum s-aîntâmplat în ultimii ani.

Anul trecut şapte cupluri de hunedoreni, dar şi de străini, au închiriat capela pentru a-şi oficia căsătoria, civil sau relgios. Lor li se adaugă zeci de tineri căsătoriţi care au ajuns aici în ziua nunţii, cel puţin pentru a se fotografia împreună sau pentru a petrece la castel.

„Am închiriat capela pentru mai puţin de o oră, cât a durat cununia civilă. E un loc în care nu ai cum să nu te simţi bine, chiar şi în ciuda unor inconveniente legate de lucrările de retsurare care au avut loc aici. Eu am rămas cu amintirea frumoasă de după cununia de la castel, cu fotografiile cu prietenii într-unul dintre cele mai frumoase locuri unde m-aş fi putut cununa”, a spus Sergiu, unul dintre tinerii care anul trecut a ales castelul să fie locul unde s-a cununat cu iubita sa.


În trecut era rezervată nobililor
Reprezentanţii Muzeului Castelului Corvinilor din Hunedoara se aşteaptă ca anul acesta numărul cununiilor oficiate în capela monumentului istoric să fie unul record.

„În trecutul ei, capela a funcţionat ca loc de rugăciune al romano-catolicilor, fiind rezervată nobililor care trăiau în castel. Probabil au avut loc cununii religioase aici, dar nu sunt consemnate în istorie. Locuitorii din vechea Hunedoară, un oraş populat în cea mai mare parte de români, ortodocşi, aveau bisericile lor, şi ele vechi de secole, unde participau la sluijbele religioase”, spune Ioan Bodochi, directorul Muzeului Castelului Corvinilor. Hunedorenii au început să îşi facă rezervări pentru cununiile organizate la castel, chiar dacă nunţile vor avea loc în vară, mai adaugă Ioan Bodochi. Tariful de închiriere al sălii este de 400 de lei, pentru o jumătate de oră.

Legenda capelei
Una dintre legendele legată de capela Castelului Corvinilor o are în prim plan pe Elisabeta Szilágyi, soţia lui Ioan de Hunedoara. Potrivit istoricilor, regina ar fi dat ordin ca, în cazul în care nu i-ar fi plăcut modul cum urma să arate balustrada capelei, meşterul care lucra la coinstrucţia ei să fie decapitat.

Speriat de cele auzite, arhitectul a fugit din castel înainte de a termina lucrarea, iar legenda spune că a povestit tuturor celor pe care îi cunoştea despre dorinţa reginei şi niciun alt meşter nu a mai venit la castel, pentru a continua construcţia. Balustrada capelei a rămas astfel neterminată, până în ziua de azi.
 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite