Cele mai ciudate stimulente pentru pofta de sex, de-a lungul timpului: mâncărurile „magice” din cina romantică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numeroase mâncăruri preparate cu ingrediente neobişnuite, uneori necomestibile, au fost folosite de-a lungul timpului pentru efectul lor afrodisiac.

O supă tradiţională folosită în unele regiuni din Asia de Sud-Est, care conţine bucăţi din penisul şi testiculele unui taur este renumită pentru proprietăţile sale afrodisiace. Între ingredientele care completează reţeta se mai află ceapa, morcovii şi bulionul. Carnea trebuie spălată foarte bine înainte de a fi amestecată cu legumele şi mirodeniile.

Peştele Fugu
Una dintre cele mai stranii creaturi marine recomandate ca ingredient în reţetele mâncărurilor afrodisiace este peştele Fugu, considerat o delicatesă în unele zone ale Asiei. Este gătit doar de bucătarii experimentaţi, pentru că unele părţi ale sale sunt otrăvitoare. Atunci când este mâncată, carnea peştelui Fugu provoacă amorţeala gurii şi a obrajilor dar şi furnicături şi excitare, potrivit unor mărturii.

Cobra
Şerpii au conotaţii sexuale care datează de secole, iar consumul de cobre pentru a îmbunătăţi performanţele sexuale este o practică întâlnită în multe părţi ale Asiei. În unele preparate, sângele de cobră este amestecat în recipient cu o băutură care conţine alcool. De asemenea, carnea de cobră este consumată pentru calitatile sale afrodisiace. Şi în acest caz, este recomandat ca bucătarii care prepară mâncarea să fie bine instruiţi.

Ciuperca vierme
Cordyceps sau ciuperca vierme, pe care tibetanii şi nepalezii au denumit-o Yarsagumba sau Yarchagumbu, iar chinezii i-au spus Dong Cong Xing Cao este considerată unul dintre cele mai puternice afrodisiace. Timp de secole, ciuperca parazit a omizilor a fost cultivată în Asia pentru proprietăţile sale, fiind consumată alături de vin sau în diferite mâncăruri gătite, cum sunt fripturile.

Musca spaniolă
Musca spaniolă este considerată afrodisiac potrivit folclorului mai multor popoare chiar dacă consumul ei este extrem de periculos. Gândacul de culoare verde este zdrobit şi mâncat pentru o substanţă numită cantaridina, pe care acesta o produce şi care ar provoca excitarea unor ţesuturi. Câteva mărturii din Antichitatea greacă şi latină vorbesc despre propietăţile curative ale acestei vietăţi pentru a vindeca rănile şi băşicile, însă oamenii de ştiinţă susţin că folosirea acestei substanţe poate duce la deces prin febră şi convulsii.

Balut – ouă cu embrion
Printre mâncărurile afrodisiace renumite în Asia se numără oul de raţă care conţine un embrion pe jumătate format, cunoscut popular sub numele de Balut. Oul este mâncat fiert, prîjit sau crud de către barbatii care speră că folosirea lor le va creşte performanţele sexuale.

Coarne de rinocer şi penis de tigru
Coarnele de rinocer şi penisul de tigru, două animale a căror vânare este în afara legilor celor mai multe dintre ţările în care trăiesc sunt considerate afrodisiace, potrivit tradiţiei locale. Timp de secole oamenii au mâncat părţi ale acestor animale sălbatice pentru a stimula sau spori capacitatea sexuală.

Ambergis – spermă de balenă
În secolele trecute, când balenele erau vânate pentru ca grăsimea lor să fie folosită drept combustibil, oamenii au găsit o întrebuinţare neobişnuită lichidului seminal al acestora. S-a crezut că sperma balenelor poate fi un bun stimulent sexual, însă în prezent Ambergis este aproape imposibil de procurat.

Năutul, afrodisiacul Evului Mediu
Oamenii din Evul Mediu au îmbrăţişat ideea că alimentele pe care le consumau le-ar putea influenţa viaţa sexuală şi sănătatea şi le puteau rezolva problemele legate de impotenţă şi sterilitatea, potrivit documentelor din secolele trecute. Unul dintre cei mai cunoscuţi autori medievali de scrieri privind sexualitatea a fost Constantin Africanul, un călugăr din secolul al XI-lea, celebru pentru înfiinţarea unui centru important de ştiinţe medicale la Salerno. Constantin Africanul a scris tratate despre relaţiile sexuale şi fertilitate, care includeau numeroase reţete de plante şi alimente menite să provoace plăcerea sexuală. Într-unul dintre ele, denumit „De coitu”, învăţatul arăta care sunt alimentele care produc sau suprimă lichidul seminal, care sunt cele care stimulează sau opresc dorinţa sau incită la sex, iar potrivit călugărului Constantin, năutul era cel mai puternic afrodisiac. Pe baza scrierilor lui Constantin Africanul, au fost create numeroase reţete afrodisiace, incluse în manuale şi regimuri ca remedii împotriva dificultăţilor sexuale. Cele mai multe dintre acestea includeau ingrediente obişnuite ca sucul de afine şi cuişoarele în lapte, însă alţi savanţi au extrapolat, oferind reţete de afrodisiace compuse din creierele a 30 de vrăbii de sex masculin sau din grăsimea care înconjoară rinichii unui ţap proaspăt ucis.

Usturoi şi lapte de vacă
Unul dintre primii oameni de ştiinţă din lume cunoscuţi pentru interesul acordat problemelor de natură sexuală a fost medicul Ahmed Ibn al-Jazzar, din secolul al nouălea, care şi-a înfiinţat propria clinică în care erau trataţi pacienţii cu probleme sexuale. Medicul arab oferea metode mai simple pentru creşterea potenţei, iar printre reţetele recomandate fiind usturoiul consumat cu lapte proaspăt de vacă. Lemnul de galingale păstrat în gură producea o erecţie puternică. Piretrul amestecat cu ulei de iasomie cu care organul sexual trebuia frecat, amestecuri de ghimbir, sirop de miere şi suc de morcovi ofereau aceleaşi beneficii.

Grăsimea de porc mistreţ
Caterina Sforza, una dintre cele mai celebre contese din Italia secolului al XV-lea a fost autorea unor lucrări preţioase pentru acele vremuri, care cuprindeau sfaturi şi reţete pentru bunăstarea vieţii sexuale. În lucrarea sa, Experimenta, contesa oferea reţete pentru bărbaţi care îşi doreau performanţe sexuale şi siguranţa că soţiile lor nu vor mai căuta alţi iubiţi: poţiuni de băut sau de aplicat pe organele sexuale. „Folosind elemente cum ar fi rădăcină satyrion, grăsime de porc mistreţ, piper sau un skink (o specie de şopârlă mică), ea afirma că bărbaţii îşi puteau mări organele sexuale şi pot creşte durata actului sexual.


Vă recomandăm şi:

Reţete pentru refacerea virginităţii şi orgasme fără sfârşit. Secretele contesei care a revoluţionat viaţa sexuală în Evul Mediu

Femeile din Evul Mediu aflau cum pot redeveni fecioare, dacă foloseau poţiunile misterioase ale contesei Caterina Sforza. Celebra autoare a unei lucrări ştiinţifice didicată performanţelor sexuale şi modului de redobândire a virginităţii, a intrat în istorie datorită reţetelor sale controversate.

Credinţe despre viaţa sexuală în Evul Mediu: de ce femeia trebuia să sară de şapte ori în spate după fiecare act sexual

Credinţele care priveau viaţa sexuală a oamenilor din secolele trecute au fost cu totul neobişnuite. O dovedesc documentele vechi, care cuprindeau studii de anatomie şi recomandări despre relaţiile sexuale, folosirea unor afrodisiace şi despre metodele contraceptive ale strămoşilor noştri.

Obiceiurile românilor din secolul al XIX-lea: „Abstinenţa este atât de aspră încât nu poţi cumpăra cu aur nicio cană de lapte“

În urmă cu un secol şi jumătate, James Oscar Noyes, un medic american în armata sultanului, vizita teritoriile României şi descria în amănunt viaţa locuitorilor lor. Cel mai mult l-au şocat ritualurile religioase pe care românii le îndeplineau cu stricteţe şi modul de viaţă al preoţilor de la sate.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite