Coincidenţă sinistră: doi nou-născuţi au murit în maternitatea din Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pruncii au decedat la câteva zile după naştere. FOTO: ARHIVĂ.
Pruncii au decedat la câteva zile după naştere. FOTO: ARHIVĂ.

În decurs de câteva ore, doi prunci, un băiat de 3 zile şi o fetiţă de 6 zile, au decedat în spitalul din Hunedoara. Familiile celor doi nou-născuţi au acceptat cu greu starea de fapt, în timp ce medicii susţin că nu au mai întâlnit aşa ceva, însă, spun ei, nu au nicio vină.

„Soţia mea, în vârstă de 32 de ani, a născut sâmbătă dimineaţa un prunc despre care medicii ne-au înştiinţat că a fost sănătos la naştere. Câteva ore mai târziu, ea a mers să îşi alăpteze copilul, însă asistentele au oprit-o, spunându-i că starea de sănătate a acestuia s-a agravat şi că a fost dus la terapie intensivă.

Soţia mea a întrebat asistentele ce se întâmplă cu pruncul, însă ele nu ne-au dat nicio explicaţie. Nu au lăsat-o să îl vadă. Nu a putut lua legătura nici cu doctoriţa care a asistat-o la naştere, pentru că aceasta ieşise din gardă. Ulterior, luni dimineaţa, am fost înştiinţaţi că pruncul murise. Medicii ne-au spus vag, că pruncul suferea de unele malformaţii şi că în ciuda tratamentului aplicat, nu a mai putut fi salvat”, a relatat Alin Buruiană, tatăl copilului decedat. Hunedoreanul se plânge că medicii nu i-au înştiinţat din timp despre starea copilului şi a cerut ca necropsia să aibă loc în alt spital.


Anchetă în spital
Reprezentanţii Spitalului municipal Hunedoara susţin că au declanşat o anchetă internă care va elucida împrejurările în care s-a produs, în decursul a mai puţin de o zi, două tragedii în maternitatea spitalului. Medicul Carolina Radu, director medical al spitalului, a precizat că nu se poate vorbi la această oră de o culpă medicală. O anchetă este desfăşurată şi de procurori.

„Personalul medical al Spitalului Municipal Hunedoara a sesizat Poliţia cu privire la faptul că  în cursul zilei de luni a survenit decesul a doi nou născuţi, un băieţel în vârstă de 3 zile şi o fetiţă în vârstă de 6 zile. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, cercetările continuând sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara în vederea stabilirii cauzelor decesului celor doi nou-născuţi, în cauză fiind dispusă  efectuarea necropsiei cadavrelor”, a declarat inspectorul principal Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Vă recomandăm şi:

Caz şocant în Petroşani: o tânără a născut un copil infirm, deşi fusese asigurată de medici că pruncul va fi sănătos

Tatăl pruncului născut fără picioare şi antebraţ: „Mă rog să nu îmi văd fiul cerşind din cauza medicilor”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite