Americanii rescriu povestea lui Dracula într-un film realizat la Castelul Corvinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dracula revine în Hunedoara. Actorii Dominic Purcell şi Scott Adkins vin în Hunedoara, la începutul lunii noiembrie, la Castelul Corvinilor, unde vor fi personajele filmului istoric Vlad The Impaler (Vlad Ţepeş).

Dracula revine la Castelul Corvinilor, ca personaj de film. Castelul din Hunedoara va fi timp de aproape o săptămână decor pentru filmările realizate de o casă de producţie din Statele Unite ale Americii. Vor fi turnate scene din filmul istoric Vlad The Impaler (Vlad Ţepeş), o miniserie cu durata de patru ore, regizată de americanul Keoni Waxman.

Filmările vor avea loc în perioada 5 – 9 noiembrie, în Hunedoara, iar restul scenelor din producţia cinamatografică vor fi realizate în Cetatea Râşnov, Castelul Bran, Cetatea Sighişoara, Biserica Fortificată din Biertan, Palatul Cotroceni şi Complexul Naţional Muzeal Astra din Sibiu.

Realizatorii americani vor ca filmul să fie o poveste care să reflecte cât mai mult adevărul istoric al vieţii lui Vlad Ţepeş, iar pentru aceasta au ales că întregul scenariu să fie scris sub consilierea unui istoric român contemporan. Costumaţia şi decorurile au fost şi ele alese şi realizate tot cu ajutorul unor specialişti români în domeniu.  

Turiştii vor putea vizita „platoul” Corvinilor
Din distribuţia filmului va face parte şi actorul american Dominic Purcell, cunoscut publicului din celebrul serial Prison Break. Un alt actor prezent la Hunedoara va fi Scott Adkins, unul din protagoniştii fimlului „Ultimatumul lui Bourne”. În total, în România, filmările vor dură 8 săptămâni şi vor începe în 27 octombrie la Bran.

În Castelul Corvinilor va fi restricţionat total accesul vizitatorilor în datele de 5,6,7 şi 9 noiembrie 2014, dar că urmare a înţelegerii cu producătorii, filmările vor fi sistate în ziua de sâmbătă, 8 noiembrie, tocmai pentru a putea permite turiştilor să ia contact pe viu şi în avanpremieră cu decorurile şi echipamentele utilizate de cineaşti”, a declarat Costin Tinca, directorul Muzeului Castelului Corvinilor.


Vă recomandăm şi:

FOTO Secolul industrial al Hunedoarei în ilustrate de colecţie: vederile prin care oraşul s-a făcut cunoscut în lume

Uzinele, combinatul şi Castelul Corvinilor au fost cele mai des întâlnite elemente în ilustratele prin care Hunedoara s-a făcut cunoscută lumii de-alungul secolului XX. În timp ce monumentul istoric continuă să fie emblema Hunedoarei, cele mai multe dintre construcţiile industriale ale oraşului au dispărut.

FOTO Uzinele de fier ale Hunedoarei: o istorie de 130 de ani

Ziua de 12 iunie marchează 130 de ani de la înfiinţarea Uzinelor de fier ale Hunedoarei. Locul în care au funcţionat uzinele, transformate la mijlocul anilor 1950 în combinat siderurgic, este ocupat acum de ruine.

Castelul Corvinilor, Uzinele de fier şi combinatul: brandurile care au făcut Hunedoara cunoscută în lume

Hunedoara şi-a căpătat faima în lume datorită Castelului Corvinilor şi a Uzinelor de fier transformate în combinat siderurgic. De-alungul istoriei ultimelor două secole, brandurile oraşului au fost puncte de reper pentru viaţa comunităţii, iar hunedorenii s-au identificat cu ele.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite