Municipiul Giurgiu, ocolit de febra aftoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plină alertă naţională, medicii veterinari din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Giurgiu nu au fost solicitaţi decât o singură dată la Vama Giurgiu pentru a verifica un transport de carne suspect de infectarea cu virusul febrei aftoase.

Dr. Gheorghe Coporan, reprezentant al DSVSA, a declarat astăzi pentru "Adevărul de Seară" că aceasta s-a dovedit a fi o alarmă falsă şi că măsurile de supraveghere a Vămii sunt formale.
„Este mai mult o măsură formală pentru că Uniunea Europeană a interzis orice transport intracomunitar care are la bază carnea de porc, oaie, capră sau vită din zona Burgas, acolo unde a fost înregistrat primul caz de febră aftoasă. Numai un nebun ar încerca să încalce această prevedere. Am fost solicitaţi o singură dată de cei de la Vamă pentru că un cetăţean transporta carne de pui de la Ruse. În primul rând carnea de pui nu se află printre cele cu probleme, iar în al doilea rând distanţa dintre Ruse şi Burgas este foarte mare” a declarat Coporan.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite