Copiii din Giurgiu, gata să „rupă” podeaua cu dansuri ţigăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de micuţi vor participa sâmbătă la festivalul „Din suflet de copii pentru copii”

Aflat la cea de-a doua ediţie evenimentul reuneşte în acest an 20 de şcoli, grădiniţe şi licee din ţară. Tinerii vor susţine recitaluri de muzică şi poezie şi teatru. Festivalul pus la cale de mai multe instituţii de învăţământ şi cultură din Giurgiu a reuşit să devină un reper pentru copii şi profesori. După ce anul trecut, evenimentul s-a desfăşurat cu sala arhiplină, de această dată organizatorii au promis un spectacol şi mai mare.
„Prin derularea acestui proiect mi-am dorit promovarea multiculturalităţii, a folclorului românesc autentic şi a celui care se referă la etnia rromă” a a spus Săndica Apostol, învăţătoare la Şcoala cu clasele I-VIII din comuna Gostinu, mentorul evenimentului.
Organizatorii evenimentului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu, Asociaţia de Tineret „Ion Vinea”, Şcoala „Anghel Mareş” din comuna Gostinu, Şcoala nr. 8 „Academician Marin Voiculescu” şi Asociaţia învăţătorilor giurgiuveni le vor oferi celor prezenţi la eveniment un spectacol de excepţie dat fiind faptul că manifestarea se desfăşoară în preajma zilei copilului.   
„La festival vor urca pe scenă copii din învăţământul preşcolar şi elevi din clasele I-XII din peste 20 de unităţi şcolare din judeţ. Sunt mândră că vin dintr-o şcoală rurală şi că am reuşit să întemeiez relaţii între instituţiile de cultură din judeţ”, a spus pentru „Adevărul de Seară” mentorul festivalului, Săndica Apostol, învăţătoare la Şcoala cu clasele I-VIII din comuna Gostinu.

Muzică, teatru şi poezie

Tinerii pregătesc de zor recitaluri de muzică şi poezie, teatru, muzică uşoară şi populară, muzică folk, dansuri populare, dar şi dansuri ţigăneşti care anul trecut au ridicat sala în picioare. Acestea din urmă vor fi susţinute de elevii de la Şcoala generală nr. 3 din Giurgiu şi cei de la şcolile din comunele giurgiuvene Ghimpaţi, Găujani şi Izvoarele.
„Secretul succesului constă în armonie, prietenie, bucurie, entuziasm toate întâmplate sub un cer de vară nemaipomenit de senin. „Din suflet de copii pentru copii” reprezintă glasul curat de dascăl şi copil într-o lume pe care o dorim mai strălucitoare, plină de culoare şi oricum mai bună”  o  spune cu mândrie preşedinta Asociaţiei de Tineret „Ion Vinea”, Dunia Pălăngeanu.
Anul trecut, Festivalul „Din suflet de copii pentru copii” s-a derulat în localitatea Gostinu cea care a devenit pentru o zi capitală culturală judeţeană, nu doar prin amploarea celor petrecute pe scena modernului cămin cultural cât şi prin calitatea de excepţie a momentelor artistice prezentate de cele peste 40 de formaţii înscrise în festival.
Câştigătorii marelui premiu de la prima ediţie a Festivalului Interjudeţean „Din suflet de copii pentru copii” au fost membrii formaţiei de dansuri populare „Muguraşul”,din comuna Izvoarele.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite