Alimente UE pentru aproximativ şapte mii de giurgiuveni defavorizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de circa şapte mii de giurgiuveni cu situaţie defavorizată vor beneficia, anul acesta, de Programul European de Distribuire a Alimentelor derulat în statele member ale UE.

Pachetele cu alimente vor putea fi ridicate începând cu luna noiembrie. Acestea provin din stocurile de intervenţie comunitară conform Hotărârii Guvernului nr. 600/2009.

Potrivit directorului Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Giurgiu, Viorica Bănescu, beneficiarii acestor ajutoare sunt persoanele cu handicap grav şi accentuat (gradele I şi II), şomerii, pensionarii cu pensii mai mici de 400 de lei (inclusiv copiii şi tinerii orfani care primesc pensie de urmaş de până la 400 lei), precum şi persoanele beneficiare de ajutor social.

Condiţia principal pentru a beneficia de aceste ajutoare este ca toate persoanele care se încadrează să se afle în plată la data de 31 august 2011.

Pachetul alimentar pentru o persoană conţine făină (14 kilograme), orez (9 kilograme), mălai (10 kilograme), paste făinoase (2 kilograme), biscuiţi (1,1 kilograme), lapte praf  (1,5 kilograme).

Ajutoarele se vor distribui prin Direcţia de Asistenţă Socială, fiind ridicate doar  în baza buletinului de identitate sau a cărţii de identitate valabile.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite