Urmările războiului din Ucraina: Portul Galați, sufocat de tiruri din spațiul ex-sovietic

0
Publicat:

Zeci de TIR-uri din Ucraina, Republica Moldova și România aşteaptă zile în șir să intre la descărcare în Portul Galaţi. Pentru a debloca circulația în zonă, două trasee de autobuz au fost deviate.

Coloană de tiruri în Portul Galați FOTO Cornelia Mazilu
Coloană de tiruri în Portul Galați FOTO Cornelia Mazilu

Portul Galați este tranzitat în mod frecvent de mărfurile agricultorilor români. În lunile august-octombrie, la intrarea în port se formează cozi uriașe de TIR-uri. În acest an, zona este și mai aglomerată deoarece la rampele de descărcare vin foarte multe TIR-uri din Ucraina și Republica Moldova.

În mod normal, aceste foloseau alte porturi pentru a-și descărca marfa, dar războiul din Ucraina le-a obligat să-și schimbe traseele. În plus, încărcarea cerealelor în calele vapoarelor se face mai greu ca în alți ani din cauza secetei, care a dus la scăderea nivelului Dunării.

Coloană de tiruri, încarcate cu cereale, la coadă în Portul Galați FOTO Cornelia Mazilu
Coloană de tiruri, încarcate cu cereale, la coadă în Portul Galați FOTO Cornelia Mazilu

Pentru a nu se forma ambuteiaje, Primăria Galați a introdus restricții de trafic pe străzile din zona Portului Galați. Două trasee de autobuz, care leagă Centrul, Faleza Dunării și Șantierul Naval Damen, au fost deviate pe alte străzi.

Autobuze deviate pentru a nu bloca circulația FOTO Cornelia Mazilu
Autobuze deviate pentru a nu bloca circulația FOTO Cornelia Mazilu

Astfel, începând cu data de 1 septembrie 2022, traseele de autobuz 10 și 24 vor fi deviate provizoriu din strada Portului pe străzile Ana Ipătescu - Alexandru Moruzzi – Damen din Galați, atât la tur, cât și la retur. 

„Măsura este necesară pentru desfășurarea în bune condiții a circulației autobuzelor de capacitate mare, având în vedere numărul mare de tiruri de pe strada Gara nr. 8, în zona Direcție Regionale Vamale Galați. Astfel, vor fi înființate două stații provizorii pe strada Ana Ipătescu la aproximativ 75 metri de intersecția cu strada Portului. Stația INTFOR va fi deservită în continuare de traseul 34”, a anunțat Primăria Galați. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite