Un parc vechi de un secol, din Galaţi, va avea fântâni cu jeturi de apă şi cascadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Carol, modernizat sursa: Primăria Galaţi
Parcul Carol, modernizat sursa: Primăria Galaţi

Unul dintre cele mai vechi parcuri din Galaţi este modernizat cu fonduri europene. Locul de agrement va avea fântâni arteziene, jocuri de apă, loc de joacă pentru copii, zonă pentru animalele de companie, instalaţii de fitness şi iluminat modern.

De peste 10 ani, Parcul Carol, cunoscut de gălăţeni drept Parcul CFR a fost lăsat în paragină, fiind ocolit de cei mai mulţi trecători. Pentru ca parcul să devină din nou atractiv pentru gălăţeni, autorităţile au început un proiect de modernizare cu fonduri europene, în valoare de şase milioane de lei. 

Lucrările au început deja, iar potrivit proiectului sunt prevăzute următoarele lucrări de amenajarea spaţiilor verzi şi a aleilor pietonale, instalare de mobilier nou, dotarea cu echipamente de fitness şi cu echipamente de joacă, precum şi realizarea de fântâni arteziene. 

Pentru zona de intrare şi aleea centrală  se propune o platformă pietonală cu jocuri de apă, dar şi o alee centrală alveolată - paviment dale cu inserţii de iarbă şi perete vegetal, două oglinzi de apă (fântâni cu jeturi) şi zona de gradene.  

O altă zonă va fi cu alei pietruite şi înierbate simple sau bordate cu vegetaţie în trepte ce închid un mic parc cu vedere la lac. Este proiectată şi o zonă specială pentru animale companie.  Una dintre zone va fi cu gradene şi cascadă, iar cea de agrement va avea loc de joacă şi instalaţii de fitness. Pentru întreţinerea vegetaţiei se propune introducerea unui sistem de irigare semiautomat.

„Aşa cum am promis, punem în valoare acest parc emblematic al oraşului, astfel încât gălăţenii să se bucure un spaţiu modern şi primitor pentru relaxare şi petrecerea timpului liber. Atât de îndrăgit, dar abandonat foarte multă vreme, iată că parcul va primi în curând un aspect modern şi va redeveni un loc atractiv aşa cum ne dorim cu toţii”, susţine Ionuţ Pucheanu, primarul oraşului Galaţi. 

Parcul Carol este menţionat între parcurile existente în oraş în anul 1927 de către Gheorghe N. Munteanu Bârlad în lucrarea „Galaţii".

Vă recomandăm şi:

Proiect spectaculos la Galaţi. Clădirea Grădinii Botanice va avea o terasă verde de unde vor fi văzute trei regiuni istorice 

Aeroport regional în zona Galaţi-Brăila. Proiectul major pentru care cele două judeţe „rivale“ îşi dau mâna

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite