Traficantul de ţigări, care a murit prăbuşindu-se cu deltaplanul, a fost aruncat de o smucitură a aparatului de zbor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentul s-a produs în momentul în care a fost paraşutată cutia metalică plină cu ţigări care era ataşată în mod improvizat de scheletul deltaplanului.

În zorii zilei de 19 mai 2011, la ora 5.15 minute se prăbuşea un deltaplan cu motor pe câmpul poligonului militar Mălina, din apropierea Galaţiului. Pilotul a murit pe loc. Un cioban a alertat autorităţile.

Resturile aparatului de zbor au fost găsite împrăştiate pe o rază de 400 de metri.

În urma cercetarilor s-a constatat că victima era un traficant de ţigări basarabean. În zona accidentului fost găsite câteva sute de pachete cu ţigări.

Specialiştii în aeronautică participanţi la anchetă au constatat o structută metalică improvizată ataşată scheletului aparatului de zbor. Era un dispozitiv care permitea paraşutarea ţigărilor astfel încât deltaplanoristul să nu fie nevoit să aterizeze riscând să fie prins.

Cadavrul moldoveanului a fost găsit zdrobit de pământ la aproximativ 300 de metri de locul prăbuşirii aeronavei. În urma impactului cu solul, acesta a făcut o gaură în pământ de aproximativ 15 centimetri de forma corpului.

Ancheta şi expertiza tehnică efectuată în cadrul acesteia au infirmat ipoteza iniţială, conform căreia motorul deltaplanului s-ar fi oprit în zbor din cauza unei defecţiuni, iar pilotul s-a aruncat şi a murit la impactul cu solul.

Potrivit experţilor Autorităţii Aeronautice în momentul în care una dintre cutiile metalice ataşate deltaplanului a fost paraşutată şi s-a desprins de acesta, eliberat de greutate aparatul de zbor a luat brusc altitudine, iar pilotul n-a mai putut să rămână agăţat.

Se numea Alexandr Vladimir Cerneavschi şi avea 35 de ani.

Recent s-a finalizat şi ancheta Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

"S-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru folosirea unui aparat de zbor neînmatriculat şi pentru pilotarea acestuia fără autorizaţie de zbor", a declarat procurorul Marcel Codiţă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite