Se construieşte după bunul plac în Galaţi. Zilnic sunt descoperite persoane care ridică imobile fără autorizaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii locali au amendat numai în ultimele zile mai multe persoane care au ridicat imobile sau au efectuat modificări la acestea fără să fi obţinut în prealabil autorizaţie de la autorităţile competente.

În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcţii şi Afişajul Stradal Galaţi, la un imobil situat pe strada Episcop Melchisedec din municipiu, s-a constatat că proprietarul a executat lucrări de construcţii fără autorizaţie de construire, respectiv ”edificare locuinţă cu regim de înalţime şi împrejmuire”. Drept urmare, acesta  a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei şi s-a dispus intrarea în legalitate.

Nereguli au fost descoperite şi la un alt imobil situat în Galaţi, pe strada Camil Ressu, unde poliţiştii locali au constatat că proprietarul unui apartament a executat lucrări de construcţii fără autorizaţie de construire. ”Cel în cauză a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 50/ 1991, actualizată şi s-a dispus intrarea în legalitate”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Şi proprietarul unui atelier auto, situat în Galaţi, a fost sancţionat contravenţional de către poliţiştii locali cu amendă în valoare tot de 1.000 lei şi s-a dispus intrarea în legalitate, după ce oamenii legii au constatat că a executat o împrejmuire şi a adus modificari constructive spaţiului cu destinaţia de atelier electric.

De asemenea, în urma unei sesizări, poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului, au constatat că o asociaţie de proprietari din Galaţi nu a asigurat întreţinerea şi curăţenia spaţiului verde aferent unui imobil, iar o suprafaţă de aproximativ şase metri pătraţi din spaţiul verde menţionat a fost ocupată în mod ilegal, fiind amplasate construcţii metalice. În urma celor constatate, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.500 de lei, pentru încălcarea prevederilor HCL 260/2018 şi a legii 24/2007.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite