Rezultatele simulării bacalaureatului prefigurează încă un dezastru la adevăratul examen din vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 3000 de liceeani galaţeni au susţinut probele la simularea bacalaureatului. Foto: Adevărul
Peste 3000 de liceeani galaţeni au susţinut probele la simularea bacalaureatului. Foto: Adevărul

Cele mai slabe note s-au obţinut la Matematică şi la Biologie, iar cele mai bune la Istorie şi la disciplinele socio-umane. Paradoxal, deşi liceeniii gălăţeni au demonstrat că „sunt certaţi” cu Biologia, au excelat la Anatomie.

Dintr-un total de 3.167 de elevi înscrişi la examenele pentru simularea bacalaureatului, au participat 3.156 de liceeni.

Matematica le-a creat cele mari probleme, şi la propriu, şi la figurat, doar 23,52% dintre ei obţinând note peste cinci.

Şi Biologia s-a dovedit o probă extrem de dificilă dacă avem în vedere că doar 25,99% dintre elevi au reuşit să obţină note de trecere.

Nici la Fizică rezultatele nu pot fi considerate mulţumitoare. Numai 46,93% dintre elevi au reuşit să obţină note peste cinci, în timp ce la Chimie, promovabilitatea a fost ceva mai bună, de  57%,68%.

Paradoxal, deşi n-au dovedit cunoştinţe mulţumitoare la Biologie, elevii s-au descurcat mult mai bine la Anatomie, materie la care promovabilitatea a fost de 71,45%..

Dacă bacalaureatul s-ar susţine numai la disciplinele socio-umane (Psihologie, Logică, Filozofie) şi la Istorie, promovabilitatea ar înregistra o creştere spectaculoasă. Cel puţin asta se poate deduce luând în considerare faptul că, la simulare, procentul de promovabilitate la aceste materii a fost de 84,66%, respectiv 93%.

Pe baza rezultatelor simulării, urmează ca  Inspectoratul Şcolar Judeţean să dispună organizarea de ore de pregătire a elevilor la disciplinele la care promovabilitatea a fost redusă.

Anul trecut, promovabilitatea la bacalaureat a fost de 45% şi asta în cea de-a doua sesiune a examenului de maturităte.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite