Razia poliţiei: Patru urmăriţi general arestaţi şi amenzi de peste 100.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La acţiunea de azi-noapte au participat 346 de lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, din care 260 de poliţişti, 56 de jandarmi, 6 poliţişti de frontieră şi 2 lucrători de la Serviciul pentru Imigrări Galaţi.

În cadrul operaţiunii Siguranţa, poliţiştii gălăţeni au organizat noaptea trecută o serie de acţiuni în zonele cunoscute cu grad ridicat al criminalităţii. Poliţiştii au desfăşurat 45 de acţiuni simultane  ce au vizat prevenirea furturilor şi a faptelor săvârşite cu violenţă, combaterea faptelor de contrabandă, comerţ ilegal, executarea mandatelor penale şi prinderea persoanelor care fug de închisoare.

„În urma acţiunilor organizate au fost constatate 22 de infracţiuni, din care 5 în flagrant , au fost prinşi 12 infractori, din care 4  persoane date în urmărire generală. De asemenea, au fost aplicate 376 sancţiuni contravenţionale în valoare de 110870 lei”, a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

Ionel C., din Galaţi, a fost prins după ce a pus în circulaţie 50 de facturi fiscale şi 50 de chitanţe fiscale emise în numele unei societăţi comerciale din Galaţi, deşi în realitate această societate nu a emis aceste documente fiscale.

„În urma verificării declaraţiei informative şi a decontului de TVA s-a stabilit că există neconcordanţe, iar prin reflectarea în aceste documente a relaţiei comerciale cu societatea respectivă, în valoare de 238.000 lei, a fost diminuat TVA de plată a societăţii. S-a dispus confiscarea veniturilor în cuantum de 102.045 lei, iar celui în cauză i s-a întocmit dosar penal”, a spus Cristina Tatulici.

Doi dintre cei care au fost arestaţi, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedesei cu închisoarea, sunt Florin B., de 35 ani, care are de făcut trei ani de închisoare şi Silviu D., care era restant cu 6 ani de închisoare. Ambii au fost duşi la arestul IJP Galaţi.

Totodată, a fost prins şi Nicuşor M., carese afla la volanul unei maşini, dar avea permisul suspendat din data de 24 ianuarie.

De asemenea, a fost găsit în trafic, Ionel P., de 34 ani, din comuna Umbrăreşti, care conducea un autoturism ale cărui numere de înmatriculare erau expirate din data de 10.03.2010.

„Celor doi li s-a întocmit dosar penal”, a mai spus Cristina Tatulici. Aceasta a adăugat că acţiunile de acest gen vor continua şi în perioada următoare, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor antisociale şi pentru creşterea gradului de siguranţă civică.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite