Răscoală a muncitorilor pakistanezi la Galaţi. Ei se plâng că sunt obligaţi să lucreze în condiţii inumane

0
0
Muncitorii au oprit lucrul şi aşteaptă conducerea firmei pentru negocieri FOTO Alex Vasilache/Facebook
Muncitorii au oprit lucrul şi aşteaptă conducerea firmei pentru negocieri FOTO Alex Vasilache/Facebook

Este vorba de aproximativ 100 de muncitori care lucrează pentru firma Tancrad SA pe şantierele de la Galaţi, Brăila şi Lieşti. Aceştia cer să aibă drepturi egale cu ale românilor în privinţa programului de lucru.

Joi, 20 februarie 2020, în judeţul Galaţi s-a înregistrat o premieră pentru piaţa locală a muncii: prima grevă spontană a angajaţilor străini.

Aproximativ 100 de pakistanezi angajaţi de firma de construcţii Tancrad SA au întrerupt lucrul şi s-au adunat într-un parc din municipiul Galaţi, unde protestează nemulţumiţi de faptul că angajatorul le-ar plăti salarii mai mici decât s-au înţeles iniţial.

Ei îşi desfăşoara activitate pe şantiere (în special la construcţia de şosele) din Galaţi, Lieşti şi Brăila şi susţin că nu se vor întoarce la muncă decât după ce li se vor rezolva problemele, având în vedere că, din ceea ce se pare, ar primi lefuri cu circa 30% mai mici decât cele negociate la recrutare.

Oamenii sunt supăraţi şi pentru faptul că sunt obligaţi să lucreze în condiţii inumane -10 ore pe zi, şase zile pe săptămână - în timp ce muncitorii români lucrează opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână, aşa cum au şi ei trecut în contractele de muncă semnate în urmă cu cinci luni.

Conducerea companiei Tancrad SA (cea care are contractate circa 40% din lucrările publice din judeţul Galaţi, cu o valoare în derulare de peste 50 de milioane de euro) nu a comentat deocamdată situaţia.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite