Primarul de la Galaţi şi-a donat spitalelor salariul pe martie. „Sper ca toţi colegii mei să facă acelaşi lucru“

0
0
Ionuţ Pucheanu FOTO Dănuţ Onofrei
Ionuţ Pucheanu FOTO Dănuţ Onofrei

Edilul a anunţat că au fost alocate de la bugetul local încă 2,3 milioane de lei pentru procurarea a 14 ventilatoare necesare intubării pacienţilor de la  Spitalului Pediatric din Galaţi. Suma suplimentară alocată spitalelor în ultima săptămână depăşeşte 5 milioane de lei.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a anunţat joi, 26 martie 2020, în contextul pandemiei, alocarea în regim de urgenţă de la bugetul local a încă 2.315.000 de lei pentru cumpărarea a  14 ventilatoare necesare pentru intubarea pacienţilor în stare gravă, la Spitalul pentru Copii.

În total, sunt alocate peste 5 milioane de lei din fondul de rezervă pentru materiale şi dotări în lupta împotriva coronavirusului, având la bază hotărârile luate în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU). Este vorba despre ventilatoare mecanice, linie PCR RT, container şi echipamente pentru triaj la Spitalul ”Buna Vestire”, materiale sanitare etc.

Totodată, Ionuţ Pucheanu a anunţat că a hotărât să-şi doneze salariul pe luna în curs. „Am decis să donez salariul pe luna în curs şi sper ca toţi colegii îmi vor urma exemplul. Banii vor ajunge la spitale pentru achiziţia materialelor necesare în această perioadă dificilă”, a spus primarul municipiului Galaţi.

„Îi rog încă o dată pe gălăţeni să se informeze din surse sigure, să respecte toate măsurile dispuse şi regulile de igienă, astfel încât să trecem cu toţii cu bine peste această perioadă”, a mai afirmat primarul Ionuţ Pucheanu. 

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri