Pregătirile pentru referendumul naţional din 29 iulie 2012 au ajuns la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă
Foto: arhivă

Buletinele de vot şi ştampilele au fost puse la păstrare sub pază iar preşedinţii secţiilor de votare urmează să primească ultimele instrucţiuni

Toate materialele necesare în ziua votării au fost achiziţionate. Buletinele de vot au fost tipărite de Regia Autonomă Monitorul Oficial şi au fost aduse deja la Galaţi, fiind depozitate sub pază.

„ În cele 433 de secţii de votare din judeţul Galaţi se vor distribui 575.300 de buletine de vot şi 2.165 de ştampile cu menţiunea „Votat". Ştampilele au fost confecţionate de către Monetăria Statului, iar timbrele autocolante la Imprimeria Naţională", a precizat Petrica Paţilea, directorul Cancelariei Prefecturii Galaţi.

Preşedinţii secţiilor de votare, desemnaţi prin tragere la sorţi de către preşedintele Tribunalului, urmează a fi instruiţi în zilele de 24 şi 25 iulie 2012.

„Au fost transmise adrese către toate spitalele şi centrele de asistenţă din judeţ, precum şi către Penitenciarul Galaţi, prin care s-a adus la cunoştinţă procedura de vot pentru persoanele internate, respectiv persoanele private de libertate, cărora nu le-au fost interzise drepturile electorale. Cele două categorii de alegători pot face solicitare către conducătorii instituţiilor menţionate, care, la rândul lor, depun în preziua votării tabelul cu persoanele care doresc să îşi exercite dreptul de vot prin intermediul urnei speciale, la una din secţiile care au arondate astfel de instituţii. Modalitatea de utilizare a urnei mobile a fost stabilită prin Hotărârea nr. 11/16.07.2012 a Biroului Electoral Central", a mai precizat Petrica Paţilea.

În ceea ce priveşte campania „Votează legal!", campanie de informare şi a populaţiei cu drept de vot asupra riscurilor pe care le presupune nerespectarea legii referendumului, aceasta este în plină desfăşurare, toate structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor fiind angrenate în transmiterea către populaţie a mesajului: „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite