Plimbări gratuite pe Dunăre pentru elevii din județul Galați: „Cei din satele îndepărtate vor vedea pentru prima dată cum arată fluviul”
0Un proiect inedit a fost lansaj luni, 19 august de autoritățile din județul Galați. Elevii din mediul urban și rural vor beneficia de plimbări gratuite pe Dunăre cu nava „Camelia”. Cursele se vor organiza miercuri și joi, în urma aprobării unei cereri scrise.

Elevii care vor urca la bordul navei vor putea admira orașul de pe Dunăre, Faleza Dunării, portul Galați, Biserica fortificată Precista, Turnul de Televiziune (unic în România), insula din mijlocul fluviului. Vasul va ajunge până la podul peste Dunăre.
„Sunt foarte mulți copii, în special din mediul rural, care nu s-au plimbat niciodată cu barca pe Dunăre. Din păcate, unii dintre ei, în special cei din satele îndepărtate, nici măcar nu au văzut cu ochii lor cum arată Dunărea. De aceea, după programul <Muzeele prin ochii copiilor>, Consiliul Județean Galați anunță un nou proiect de suflet, prin care elevii, de la oraș și de la sat, se pot plimba gratuit pe Dunăre cu nava de agrement <Camelia>.Va fi cu siguranță o experiență unică, care le va crea amintiri de neuitat. De aceea, îi invităm să exploreze gratuit frumusețea Dunării”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.
Potrivit sursei citate, această facilitate este destinată grupurilor de elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal, atât din mediul urban, cât și din cel rural. Fiecare grup trebuie să numere cel puțin 10 elevi și să fie însoțit de un profesor coordonator. Capacitatea maximă a navei este de 30 de persoane.
Plimbările se organizează miercuri și joi, în urma aprobării unei cereri scrise. Solicitările de participare trebuie transmise de către unitățile de învățământ pe adresa de e-mail rezervari.ambarcatiune@cjgalati.ro
Nava are 30 de locuri și a fost construită în cadrul unui proiect cu fonduri europene, în valoare de 2.350.000 de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional de Pescuit și Afaceri Maritime.
Nava a fost botezată „Camelia” după numele funcționarei care a întocmit proiectul european.