Parc inaugurat acum trei luni, grav afectat de ploile torenţiale. 30 de surpări de teren în oraşul Galaţi VIDEO

0
0
surpare

Un parc din Galaţi s-a surpat la doar câteva luni de la inaugurare. Ploile torenţiale din ultimele săptămâni au dus la tasarea aleilor pietonale. Reprezentanţii Primării spun că lucrarea este în garanţie şi va fi remediată. 30 de accidente de teren au apărut în oraş, potrivit ultimul bilanţ.

Ploile torenţiale din ultimele săptămâni au lăsat în urma lor mai multe surpări. Un parc recent reabilitat a fost închis, după ce aleile pietonale au apărut tasări. Există şi o veste bună: lucrarea este în garanţie, iar constructorul va suporta toate cheltuielile. 

GALERIE FOTO 

„La parc, lucrarea este în garanţie. Acele tasări au apărut în urma ploilor din ultima perioadă. Constructorul cunoaşte situaţia. Va decoperta zona afectată şi va interveni pentru a remedia problema”, ne-a transmis Biroul de presă al Primăriei Galaţi.  

Pe mai multe străzi carosabilul a cedat din cauza puhoaielor de apă. În urma verificărilor pe teren, angajaţii Primăriei au găsit până în prezent  30 de surpări pe străzile din oraş, carasobilul cedând sub presiunea puhoaielor. Surpări s-au produs în toate cartierele oraşului. Un trotuar s-a prăbuşit cu totul în zona Liceului Sportiv din Galaţi, iar zona este complet blocată. 

„În zilele următoare, atunci când vremea o va permite, surpările  vor fi astupate cu pietriş, iar după stabilizarea terenului, ele vor fi asfaltate”, dau asigurări reprezentanţii municipalităţii. 

surpare

Sursa: Daniel Chetroni/FB

Joi dimineaţă s-a întrunit Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru a analiza efectele fenomenelor meteo extreme de miercuri seară şi pentru a decide măsurile care se impun în continuare.

„Echipele Apă Canal, Ecosal şi Gospodărire Urbană au acţionat pe parcursul nopţii şi acţionează în continuare la capacitate maximă pentru înlăturarea efectelor ploii, vântului puternic şi a grindinei”, au transmis reprezentanţii Primăriei Galaţi.

parc

Sursa: C.M

În municipiul Galaţi, s-au înregistrat în aproximativ o oră 80 de litri de precipitaţii pe metrul pătrat. Au fost inundate circa 30 de străzi şi 140 de gospodării. Având în vedere debitul mare al Dunării, apa acumulată în Valea oraşului a putut fi evacuată prin pompare, în circa două ore, cu cele trei pompe de mare capacitate totalizând 15.000 mc/h.

Vă recomandăm şi: 

Maşină de gunoi înţepenită într-o groapă pe o stradă din Galaţi FOTO

Cum arată o maşină de lux „reparată“ într-un service din Galaţi: improvizaţii cu burete, piese stricate şi kilometri în plus

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite