Muzica la maxim şi ţipetele clienţilor de la restaurantele de pe Faleza Dunării, luate la ochi de poliţiştii din Galaţi
0
Până pe data de 15 mai 2017, ca urmare a numeroaselor sesizări venite din partea gălăţenilor care locuiesc în blocurile situate în imediata vecinătate a Falezei Dunării, privind zgomotul produs de către operatorii economici ce îşi desfăşoară activitatea pe Faleza Inferioară, politiştii locali din cadrul Serviciul de Protecţie a Mediului vor face mai multe verificări.
Poliţiştii locali vor realiza o serie de controale la operatorii economici de pe Faleza Inferioară (restaurante, baruri), agenţii economici urmând să fie încunoştiinţaţi despre obligaţiile legale pe care le au. Printre acestea se numără:
- să asigure măsuri şi dotări speciale pentru izolarea şi protecţia fonică a surselor generatoare de zgomot şi vibraţii, astfel încât să nu conducă, prin funcţionarea acestora, la depăşirea nivelurilor limită a zgomotului ambiental;
- să nu tulbure liniştea locatarilor între orele 2200- 0800 şi 1300- 1400 prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
- să nu tulbure liniştea locuitorilor prin organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban.
De asemenea, se va urmări modul în care sunt gestionate deşeurile rezultate din activitate (menajere, ambalaje) şi apele uzate. Poliţiştii locali au realizat până acum cinci controale, în cadrul cărora s-a urmărit modul în care operatorii economici gestionează deşeurile rezultate din activitate, precum si apele uzate generate. De asemenea le-a fost pus în vedere agenţilor economici să respecte prevederile OUG 195/2005 privind protecţia mediului, referitoare la poluarea fonică.
În cazul nerespectării măsurilor stabilite prin actele de control, se va lăsa cu amenzi usturătoare. Sancţiunile prevăzute de OUG 195/2005 nu sunt deloc de neglijat, acestea fiind cuprinse între 30.000 şi 60.000 lei.