Lecţie de civilizaţie pentru autorităţi: membrii unei asociaţii civice au curăţat de gunoaie şi au marcat pentru trecători un monument istoric de 1.600 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiune Curăţăm Galaţiul la cavoul roman FOTO Comunitatea Curăţăm Galaţiul
Acţiune Curăţăm Galaţiul la cavoul roman FOTO Comunitatea Curăţăm Galaţiul

Acţiunea Comunităţii „Curăţăm Galaţiul” este cu atât mai lăudabilă cu cât s-a desfăşurat pe o vremea câinoasă, cu ploaie în rafale şi vânt puternic. Monumentul istoric vizat este Cavoul Roman din cartierul gălăţean Micro 21, un obiectiv care a stârnit numeroase controverse în ultima perioadă.

Lecţie excepţională de civilizaţie, oferită de o comunitate civică din Galaţi. Membrii grupului au curăţat de gunoaie terenul sub care se află un monument istoric vechi de 1.600 de ani: este vorba de controversatul cavou roman din cartierul gălăţean Micro 21

Mai mult decât atât, Comunitatea „Curăţăm Galaţiul” a montat la faţa locului şi o plăcuţă, astfel încât trecătorii să afle ce comoară zace sub pământ.

„De azi înainte, Cavoul Roman, monument care datează din sec. al IV-lea, este marcat pe harta Galaţiului. Ceremonia de montare a unei placuţe informative în zona Cavoului Roman, iniţiată de Comunitatea Curăţăm Galaţiul s-a desfăşurat în bune condiţii cu flori si steaguri tricolore în ciuda vremii neprietenoase”, au transmis membrii comunităţii.

La acţiune a participat un grup de aproximativ 25 de gălăţeni cu inimă pentru urbe si membri ai presei, care au înfruntat frigul şi ploaia şi s-au adunat pentru semnalarea unui monument istoric care dovedeşte continuitatea romană în această zonă. 

Acţiunea este cu atât mai lăudabilă cu cât acest loc unic la nord de Dunăre, de mare valoare istorică, culturală şi turistică a fost ignorat de autorităţile locale mai bine de 40 de ani, de când a fost descoperit de arheologul Mihalache Brudiu.

Acţiune Curăţăm Galaţiul la cavoul roman FOTO Comunitatea Curăţăm Galaţiul

„De acum, cei care vor fi în trecere pe platforma betonată dintre blocurile D14 si D16 de pe strada Oţelarilor, unde, în prezent, în mod ironic, se află un punct de colectare a deşeurilor, vor putea lua la cunoştinţă ca dedesubt se află îngropat un monument care ne leaga de istoria antichităţii”, au mai precizat cei de la „Curăţăm Galaţiul”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite