Incendiu la Şantierul Naval Damen Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O mare parte din hală a fost distrusă de flăcări. Foto: ISU
O mare parte din hală a fost distrusă de flăcări. Foto: ISU

Acesta a mistuit o hală în care se confecţiona mobilierul pentru navele aflate în construcţie. Focul violent, întreţinut de o mare cantitate de materiale inflamabile, le-a creat probleme pompierilor care au acţionat cu cinci autospeciale.


Un incendiu violent a ars o parte dintr-o hală a Şantierului Naval „Damen” în care se fabrica mobilier şi alte elemente de amenajare interioară pentru navele aflate în construcţie.

Observând fumul gros din zona halei, paznicii au alertat serviciul civil de pompieri de pe platforma şantierului. Cum însă focul care mistuia substanţe şi materiale inflamabile lua proporţii tot mai mari, a fost necesară şi intervenţia pompierilor militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

S-a acţionat cu cinci autospeciale, timp de aproape cinci ore.

„Au ars circa 500 de metri pătraţi din hala respectivă, precum şi 100 de litri de lacuri şi vopsele, accesorii şi materiale, echipamente de protecţie, scule, echipamente de calcul. Din primele verificări s-a stabilit drept cauză un scurtcircuit la instalaţia electrică”, a declarat  căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite