În loc să ne scape de răceli şi pneumonii, încălzirea vremii a adus mai multe cazuri de îmbolnăvire şi cu forme grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul cazurilor de viroze respiratorii şi pneumonii a înregistrat o creştere semnificativă în ultima săptămână de monitorizare epidemiologică. Sunt afectaţi mai ales copiii.

„În săptămâna de monitorizare 12 - 18 martie numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut la 2.779, faţă de 2459 în intervalul anterior . 103 pacienţi au necesitat internare în spital şi tratament sub supraveghere medicală. Grupa de vârstă cea mai afectată a rămas 5-14 ani", a informat dr Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică.

Din păcate, tot mai multe viroze netratate, pe care bolnavii au încercat să le „ducă pe picioare" s-au complicat cu pneumonii.

„Netratate cospunzător, banalele răceli se pot complica transformându-se în pneumonii şi bronhopneumonii, iar numărul acestor afecţiuni a ajuns la 454 cu 131 mai multe decât săptămâna trecută. Dintre aceste cazuri, 183 au fost internate din cauza severităţii formelor de boală. În cazul pneumoniei, grupa de vârstă cea mai vulnerabilă se dovedeşte a fi cea cuprinsă între doi şi patru ani", a mai declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

„Este evident faptul că această creştere bruscă a temperaturii ne supune organismul la un stress adaptativ iar în cazul persoanelor cu o imunitate mai scăzută contactul cu altele bolnave se poate solda cu afecţiuni respiratorii acute" a mai explicat doctorul Valentin Boldea.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite